ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Θλίψη στο πανευρωπαϊκό μπάσκετ: Πέθανε ο Ντούσαν Ιβκοβιτς


Πένθος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ από τον θάνατο του μεγάλου Σέρβου προπονητή, Ντούσαν Ίβκοβιτς, σε ηλικία 78 ετών. Σύμφωνα με τον σέρβικο Τύπο, νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στην ..εντατική νοσοκομείου του Βελιγραδίου με υγρό στον πνεύμονα, ενώ αντιμετώπιζε και προβλήματα με την καρδιά του.
Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός των εθνικών ομάδων της Γιουγκοσλαβίας και της Σερβίας είχε διαγράψει μεγάλη πορεία και στην Ελλάδα.
O «Ντούντα» είχε κατακτήσει με τον Ολυμπιακό την κορυφή της Ευρώπης δύο φορές ενώ είχε κάτσει επίσης στον πάγκο της ΑΕΚ, του Πανιώνιου, του ΠΑΟΚ και του Άρη κερδίζοντας συνολικά τρία πρωταθλήματα Ελλάδας και τέσσερα Κύπελλα.
Είχε επίσης αποσπάσει το χρυσό στο Παγκόσμιο του 1990, ένα ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ (1988) και ένα χρυσό στην Πανεπιστημιάδα του 1987.
Ολοκλήρωσε την προπονητική το 2016, ενώ το 2017 εισήχθη στο Hall of Fame της Διεθνoύς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και τιμήθηκε με το βραβείο «Θρύλος της Ευρωλίγκα», από την EuroLeague.
Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε η Σερβική Ομοσπονδία Μπάσκετ.