ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Πρόστιμα 275 χιλιάδων ευρώ σε ΜΜΕ για εκπομπή του Γιώργου Τράγκα


Βαριές «καμπάνες» σε τρία μέσα ενημέρωσης μοίρασε το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, με αφορμή μια εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στο διαδικτυακό Crash Radio, που χρονολογείται από τις.. 22 Φεβρουαρίου 2021. Πρόκειται για το Euro TV Κιλκίς, και πιο συγκεκριμένα το site eurotv.gr, το Zougla.gr και τον Super FM 99.5 Χαλκιδικής, με τα δύο πρώτα να τιμωρούνται με πρόστιμο 120 χιλιάδων ευρώ έκαστο και το τελευταίο με 35 χιλιάδες ευρώ.
Στο επίμαχο απόσπασμα ο Γιώργος Τράγκας εκτοξεύει βαρύτατες κατηγορίες κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέροντάς τον μεταξύ (πολλών) άλλων ως «άρρωστο, προστάτη παιδεραστών και παιδόφιλων», με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη. Εκεί, ο δημοσιογράφος κάνει αναφορά και σε άλλα πρόσωπα.
«Η εκπομπή μετέδωσε στο κοινό (και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό με τη μορφή ειδήσεων και τετελεσμένων γεγονότων) απόλυτα ατεκμηρίωτες και προσβλητικές για τα αναφερόμενα πρόσωπα εκτιμήσεις και θέσεις του παρουσιαστή της. Επικαλούμενη υποτιθέμενες αποχρώσες ενδείξεις βασιζόμενες σε υλικό αναρτημένο σε ηλεκτρονικούς ιστοτόπους και σε μαγνητοσκοπήσεις που υποτίθεται ότι έχουν γίνει από μυστικές υπηρεσίες του εξωτερικού, τέλεσε: α) ακραία υποβάθμιση της ποιότητας του μεταδιδόμενου ραδιοφωνικού προγράμματος και β) καταφανή και απρόκλητη προσβολή της προσωπικότητας αναφερόμενων προσώπων», αναφέρει στο σκεπτικό του το ΕΣΡ.

- από το e-tetradio.gr