ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Η ανθρωποφαγία των ΜΜΕ


Δεν έχουν περάσει ούτε τρεις μήνες από τότε που οι γονείς τής, δολοφονημένης από τον σύζυγό της, Καρολάιν Κράουτς κατήγγειλαν την αφόρητη κατάσταση που επικρατούσε έξω από το σπίτι τους.. στην Αλόννησο από τους δεκάδες δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ. «Η μητέρα τής Καρολάιν δεν μπορεί καν να βγάλει το μωρό μια βόλτα στη βεράντα, αυτό που συμβαίνει είναι ανθρωποφαγία» έλεγε τότε ο δικηγόρος της οικογένειας και προειδοποιούσε με ασφαλιστικά μέτρα όσους δεν σέβονταν το πένθος των Κράουτς.
Δυστυχώς, τα ίδια και (πολύ) χειρότερα ζήσαμε χθες στην είσοδο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και μάλιστα με το που έφτασε στο σημείο το αυτοκίνητο που μετέφερε την Ιωάννα. Μετά βίας η 35χρονη κατάφερε υποβασταζόμενη να μπει στο κτίριο, καθώς δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ δεν άφησαν ούτε έναν διάδρομο για να περάσει, παρ’ όλο που ο δικηγόρος της έλεγε ότι δεν θα γίνουν δηλώσεις. Σπρωξιές, αγκωνιές, ποδοπατήματα για ένα καλύτερο πλάνο. Μικρόφωνα και κάμερες σε απόσταση αναπνοής από το πρόσωπό της.
Είναι κατανοητό ότι πρόκειται για μια δίκη με μεγάλο ενδιαφέρον για την κοινή γνώμη και για τον λόγο αυτό πολλά κανάλια είχαν στείλει αρκετά τηλεοπτικά συνεργεία, για να καλύψουν διαφορετικές εκπομπές συν τα δελτία ειδήσεων και τις ιστοσελίδες. Ομως εμείς μόνοι μας υποβαθμίζουμε το επάγγελμά μας και δικαιώνουμε όσους μας αποκαλούν «κοράκια», αν το μόνο ζητούμενο είναι το καλύτερο πλάνο από το πρόσωπο με την άσπρη μάσκα.
Η υπόθεση της Ιωάννας είναι μόλις μία από τις δίκες του φετινού δικαστικού έτους που θα απασχολήσουν την επικαιρότητα. Η συμπεριφορά που επέδειξαν χθες τα ΜΜΕ δεν πρέπει να επαναληφθεί, ανεξάρτητα από το πρόσωπο που θα είναι κάθε φορά στο επίκεντρο της δημοσιότητας: είτε είναι οι οικογένειες του Ζακ Κωστόπουλου και της Ελένης Τοπαλούδη, είτε ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο Πέτρος Φιλιππίδης, είτε οι γονείς της Καρολάιν ή ο δολοφόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Εκτός αν, αντί για δημοσιογράφοι, επιλέγουμε να λεγόμαστε κανίβαλοι.

Γιώτα Τέσση / ΕφΣυν