ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ: «Χυδαία κάλυψη Μητσοτάκη σε Μπογδάνο - Το Αντετοκούνμπο θα μπορούσε να είναι στα ονόματα»


Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν σήμερα η Βερόνικα Νκεμ Αντετοκούνμπο και ο Εμέκα Αντετοκούνμπο, η μητέρα και ο αδελφός του σούπερ σταρ του NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο,.. προκειμένου να πραγματοποιηθεί τελετή ορκωμοσίας για την πολιτογράφησή τους.
Η φιέστα, που στήθηκε για να είναι παρών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έρχεται την ίδια μέρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε συγχωροχάρτι στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.
Η στόχευση του Μαξίμου και του επιτελείου γύρω από τον πρωθυπουργό γίνεται ακόμα πιο εμφανής, αν αναλογιστεί κανείς ότι η πολιτογράφιση των δύο συγγενών του Γιάννη Αντετοκούνμπο είχε πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου με ΦΕΚ που εκδόθηκε τότε από την Προεδρία της Δημοκρατίας.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «υποκριτική» και «χυδαία» στάση του Κ. Μητσοτάκη σε ότι αφορά την απόφασή του να μη διαγράψει τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, σχολιάζοντας ότι «το όνομα Αντετοκούνμπο θα μπορούσε να είναι ανάμεσα στα ονόματα μικρών μαθητών, που χωρίς ντροπή και με ακροδεξιό μίσος δημοσίευσε και στοχοποίησε προχθές ο κ. Μπογδάνος».
Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση επιτιθέμενη στον πρωθυπουργό κάνει λόγο για «χυδαιότητα και υποκρισία» του Κ. Μητσοτάκη ο οποίος «από τη μια καλύπτει το ρατσιστή βουλευτή του, αρνούμενος να τον διαγράψει και από την άλλη χρησιμοποιεί την οικογένεια Αντετοκούνμπο για να ξεπλύνει τη ντροπή».
Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών υποστήριξε ότι «η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος. Ήταν ένα λάθος που αναγνώρισε μεν ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά».
Υπενθυμίζεται ότι μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας έσπευσε, σύμφωνα με πληροφορίες, να δώσει «συγχωροχάρτι» στον Κ. Μπογδάνο.
Νωρίτερα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν με επιστολή τους από τον ΠτΒ να κινήσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες με βάση τον κώδικα δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, σε ό,τι αφορά τον βουλευτή της ΝΔ, ωστόσο ο πρόεδρος της Βουλής επέλεξε να δώσει «άφεση αμαρτιών», λέγοντας «τον είδα, με έπεισε, είναι μετανοιωμένος».