ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Γκαρά: «Η ΝΔ διαιωνίζει τη διαπλοκή για να κάνει lobbying με συγκεκριμένα συμφέροντα»


Για ένα ακόμη επικοινωνιακό «πυροτέχνημα» που «αποτυγχάνει σε όλους τους στόχους», κατηγόρησε την κυβέρνηση η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης και.. Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νατάσα Γκαρά, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου της ΝΔ με τίτλο: «Ενίσχυση διαφάνειας και λογοδοσίας σε θεσμικούς φορείς της Πολιτείας, αποκατάσταση της ακεραιότητας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών».
Η κα Γκαρά κατηγόρησε τη ΝΔ πως φέρνει προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο γενικόλογο, με ασάφειες, διάτρητο νομικά, που όχι απλά δεν ενισχύει τη διαφάνεια και τη λογοδοσία, όπως θεωρητικά διακηρύσσει, αλλά διαιωνίζει τη διαφθορά και τη διαπλοκή: «Θέλουν να συνεχίσουν το Lobbying που κάνουν με καναλάρχες, κλινικάρχες, μεγαλοεργολάβους και κολεγιάρχες, με τα εκατομμύρια στις «Λίστες - Πέτσα» και στις απευθείας αναθέσεις, ενώ την ίδια στιγμή φέρνουν στον ελληνικό λαό περικοπές, ακρίβεια, μείωση των συντάξεων, οικονομική ασφυξία και λουκέτα», σημείωσε.
Σε ότι αφορά τις διατάξεις για την «κινητικότητα» των υπαλλήλων στο Δημόσιο, η κα Γκαρά τόνισε πως αντί η κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά με την υποστελέχωση των υπηρεσιών, στους Δήμους, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία που κλείνουν, αναλώνεται σε φωτογραφικές και αποσπασματικές διατάξεις: «απαξιώνετε τον ρόλο του ΑΣΕΠ, προσλαμβάνετε σωρηδόν γαλάζια golden boys, ανασυστήνετε το κράτος της Δεξιάς, τη στιγμή που καταργήσετε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τους 5.066 εργαζόμενους για την πρόληψη των πυρκαγιών, ενώ «στον αέρα» παραμένουν και οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ που στελεχώνουν το ΕΣΥ» υπογράμμισε.
Κλείνοντας, η Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αναφέρθηκε και στην Τροπολογία για την ένταξη και των Ηλεκτρονικών Μέσων στη ρύθμιση για την κάλυψη δαπάνης εργοδοτικής εισφοράς στον «Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης» (ΕΔΟΕΑΠ), τονίζοντας πως η κυβέρνηση φέρνει μία ακόμη διάταξη – μπάλωμα για να καλύψει δικές της ολιγωρίες και ανικανότητες.
«Θα ήθελα να υπενθυμίσω πως η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν εντάσσεται σε μία συνολική πολιτική στήριξης του Τύπου με διαφάνεια. Αφού καταργήσατε τα Προγράμματα Ενίσχυσης ύψους 16 εκατομμυρίων του ΣΥΡΙΖΑ, προτάσσετε τις «Λίστες – Πέτσα», χωρίς διαφάνεια και λογοδοσία, με στόχο την εξαγορά ΜΜΕ», σημείωσε η κα Γκαρά.