ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

«Πράξε όπως θες»: Μένεα κατά Μητσοτάκη από Αναστασιάδη, λιβάνισμα από τα ελληνικά ΜΜΕ


Έχει ενδιαφέρον τι γράφει το Hellas Journal του Μιχ. Ιγνατίου για την υπουργοποίηση Στυλιανίδη:

Νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας ορίστηκε ο Κύπριος Χρήστος Στυλιανίδης, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Την εισήγηση έκανε ο Έλληνας.. Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος φέρεται να …”προορίζει” τον κ. Στυλιανίδη για την Προεδρία της Κύπρου!
Είναι μία κίνηση που αναμένεται να πυροδοτήσει “υπόγεια” σύγκρουση μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελλάδας και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο κ. Αναστασιάδης, που τον επέλεξε για τη θέση του Επιτρόπου στην Ε.Ε., θεωρεί ότι ο πρώην συνεργάτης του τον πρόδωσε. Φέρεται δε να πνέει μένεα κατά Μητσοτάκη, που ενώ γνώριζε όλο το παρασκήνιο, διόρισε τον κ. Στυλιανίδη στη θέση του υπουργού.
Σημειώνεται ότι ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων από το 2014 έως το 2019, θα λάβει την Ελληνική υπηκοότητα.
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με ένα απολύτως τυπικό tweet ευχήθηκε καλή επιτυχία στον τέως Ευρωπαίο Επίτροπο, για τον διορισμό του στο αξίωμα του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης: «Kαλή επιτυχία στον Χρήστο Στυλιανίδη @StylianidesEu, στα νέα του καθήκοντα ως υπουργός Πολιτικής Προστασίας της ελληνικής Κυβέρνησης».
Υπενθυμίζεται ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Κυριακή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Νίκο Αναστασιάδη για τον διορισμό Στυλιανίδη, ρωτώντας τον Κύπριο πρόεδρο αν είχε κάποια ένσταση, για να λάβει την ξερή απάντηση: «Πράξε όπως θες».

Βράζει από θυμό

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αναστασιάδης είναι πολύ ενοχλημένος με την απόφαση του κ. Μητσοτάκη να υπουργοποιήσει τον κ. Στυλιανίδη, ο οποίος φέρεται να ευθύνεται για τις επιθέσεις εναντίον του Προέδρου της Κύπρου, που προέρχονται από το εξωτερικό. Ο κ. Αναστασιάδης φέρεται να “βράζει” από θυμό για τη συμπεριφορά του Πρωθυπουργού και γι’ αυτό και για άλλα ζητήματα.
Το περιβάλλον του κ. Αναστασιάδη κατηγορεί τους “ανθρώπους” του κ. Στυλιανίδη, ότι βρίσκονται πίσω από τις κατηγορίες για διαφθορά.
Οι δύο άνδρες συγκρούστηκαν τον Μάιο του 2016, όταν στην πρώτη Παγκόσμια Ανθρωπιστική Διάσκεψη Κορυφής, από την οποία έφυγε ο κ. Αναστασιάδης επειδή οι Αττίλες κάλεσαν τον τότε κατοχικό ηγέτη, ο κ. Στυλιανίδης επέλεξε να παραμείνει, αν και Επίτροπος της Κύπρου.
Ο κ. Στυλιανίδης πορεύτηκε βήμα-βήμα με τον κ. Αναστασιάδη, το 2004, για να προωθήσουν με απαράδεκτους τρόπους το φιλοτουρκικό και ρατσιστικό σχέδιο Ανάν. Ο κυπριακός λαός το απέρριψε με συντριπτικό ποσοστό, αλλά και οι δύο συνέχισαν να αμφισβητούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Το περιβάλλον του πρώην Επιτρόπου κατηγορεί τον κ. Αναστασιάδη ότι έφυγε από το πλαίσιο του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν και ότι δήθεν δεν επιθυμεί λύση του Κυπριακού. Βεβαίως, δεν ισχύει διότι ο σημερινός Πρόεδρος όπως και ο κ. Στυλιανίδης υποστηρίζουν την φιλοτουρκική λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ).
Διπλωματικοί κύκλοι στη Λευκωσία πιστεύουν ότι ο Στυλιανίδης θα προσπαθήσει να επηρεάσει την ελληνική κυβέρνηση και στο Κυπριακό. Και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη σύγκρουση με τον ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Οι θέσεις του στο Κυπριακό χαρακτηρίζονται “απαράδεκτες”. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι στα μετα-φοιτητικά του χρόνια, ο κ. Στυλιανίδης αν και κοντά στο ΚΚΕ Εσωτερικού, υποστήριξε υποψήφιο που χαρακτηριζόταν από “εθνικιστικές ιδέες”.
Σημειώνεται ότι τον κ. Στυλιανίδη “λιβανίζει” από χθες όλο το σύστημα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης…