ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ διατηρούν το δικαίωμα ασφάλισης στον ΕΔΟΕΑΠ


Σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με τον Διοικητή και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΦΚΑ, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει μερίδα των.. συναδέλφων με τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΦΚΑ για τις εισφορές του έτους 2020, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 5/6-2-2019 εγκύκλιο του ΕΦΚΑ, σε περίπτωση παράλληλης ασφάλισης για υγειονομική περίθαλψη αφενός σε εντασσόμενο στον ΕΦΚΑ φορέα / τομέα / κλάδο / λογαριασμό και αφετέρου σε μη εντασσόμενο στον ΕΦΚΑ φορέα / τομέα / κλάδο / λογαριασμό, ο ασφαλισμένος του ΕΦΚΑ διατηρεί το δικαίωμα να δηλώσει την ασφάλιση για υγειονομική περίθαλψη στον ΕΔΟΕΑΠ καταβάλλοντας την προβλεπόμενη εισφορά.
Η εν λόγω εξαίρεση από την καταβολή εισφορών κλάδου υγείας του ΕΦΚΑ αρχίζει από την πρώτη του μήνα υποβολής της αίτησης/δήλωσης, εφόσον το αίτημα υποβληθεί κατά την εγγραφή ή κατά την έναρξη ασφάλισης. Αν υποβληθεί μεταγενέστερα από την έναρξη της παράλληλης ασφάλισης, η εξαίρεση αρχίζει από την πρώτη του επόμενου μήνα.
Σημειώνεται ότι το σχετικό αίτημα/δήλωση υποβάλλεται στις αρμόδιες υπηρεσίες ΕΦΚΑ συνοδευόμενο από βεβαίωση ασφάλισης στον ΕΔΟΕΑΠ, και εκδίδεται από τον ΕΦΚΑ απόφαση εξαίρεσής του από την καταβολή εισφορών στον ΕΦΚΑ, που κοινοποιείται στον ασφαλισμένο.
Δείτε τη σχετική εγκύκλιο:
Εγκύκλιος 5_2019 εξαίρεση από τον κλάδο υγείας ΕΦΚΑ