ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Δημοσιογράφοι μετακλητοί στα γραφεία (και) υφυπουργών


Η ΕΣΗΕΑ και η επιστολή προς τον Γεραπετρίτη 

Επιστολή απέστειλε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ προς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη ζητώντας τη θεσμοθέτηση θέσεων για δημοσιογράφους στα γραφεία Τύπου.. των Υφυπουργών καθώς και τη διασφάλιση της αμοιβής των δημοσιογράφων που εργάζονται ήδη στα γραφεία τους ως μετακλητοί, με βάση την ΚΥΑ υπ’ αριθμ. 1177/2019 ΦΕΚ Β΄ 1447/24.4.2019, όπως ισχύει και για τους δημοσιογράφους που εργάζονται ως μετακλητοί στα γραφεία των υπουργών.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής προς τον κ. Γεραπετρίτη είναι το εξής:
“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Ενημερωθήκαμε από συναδέλφους μας ότι σε αντίθεση με τους δημοσιογράφους που απασχολούνται ως μετακλητοί σε Γραφεία Υπουργών, οι δημοσιογράφοι που απασχολούνται ως μετακλητοί στα γραφεία Υφυπουργών αμείβονται βάσει του ενιαίου μισθολογίου και όχι της ΚΥΑ (υπ’ αριθμ. 1177/2019 ΦΕΚ Β΄ 1447/24.4.2019), που καθορίζει τις αποδοχές των δημοσιογράφων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ζητά να προβλεφθούν θέσεις δημοσιογράφων και στα Γραφεία των Υφυπουργών, προκειμένου, αφενός να δημιουργηθούν και άλλες θέσεις εργασίας για τους συναδέλφους μας, αφετέρου να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες ενημέρωσης.
Θα πρέπει λοιπόν να επιλυθεί το θέμα με την ρητή πρόβλεψη θέσης δημοσιογράφου στα γραφεία των Υφυπουργών, ώστε να αμείβονται και αυτοί σύμφωνα με την ανωτέρω ΚΥΑ και όχι σύμφωνα με τις προβλέψεις του ενιαίου μισθολογίου.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ
Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας”