ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Η κίνηση στους δρόμους με «συνοδηγό» το Πρώτο Πρόγραμμα


Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται η επιτυχημένη συνεργασία του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του Εθνικού Μετσόβιου.. Πολυτεχνείου, προκειμένου να ενημερώνονται οι ακροατές για την κίνηση τους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Από τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021 και κάθε ημέρα, εξειδικευμένοι συγκοινωνιολόγοι-μηχανικοί, οι οποίοι δραστηριοποιούνται ως ερευνητές και μελετητές σε ευρύ φάσμα της Κυκλοφοριακής Τεχνικής και των Μεταφορών, ενημερώνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα -αλλά και εκτάκτως, όποτε χρειαστεί- για όσα συμβαίνουν στους οδικούς άξονες, αλλά και στους δρόμους των δύο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας.
Παράλληλα, με τη βοήθεια των επιστημόνων του ΕΜΠ, μέσα από συστηματικά ρεπορτάζ και έρευνες, αναδεικνύονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εποχούμενοι στην καθημερινή τους «οδύσσεια».
Σκοπός, πέρα από την πλήρη και καλύτερη δυνατή ενημέρωση των πολιτών για την κίνηση στους δρόμους, είναι επίσης να προβληθούν οι απόψεις των ειδικών για συγκεκριμένα θέματα Μεταφορών που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητά μας (π.χ. έργα ανάπτυξης των δικτύων, νέα δρομολόγια, νέα μέσα μεταφοράς).
Φιλοδοξία του Πρώτου Προγράμματος είναι να αναδειχθεί σε έναν φιλικό, χρήσιμο και αξιόπιστο «συνοδηγό» των ακροατών.