ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Έκτακτη ενημερωτική εκπομπή στην ΕΡΤ1: 11/9 Επιστροφή στο σημείο μηδέν


Είκοσι χρόνια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ, η ΕΡΤ, σε μία έκτακτη ενημερωτική εκπομπή με την Αντριάνα Παρασκευοπούλου, παρουσιάζει μια αναδρομή στην ημέρα που άλλαξε.. τον κόσμο.
Η έκτακτη ενημερωτική εκπομπή «11/9 Επιστροφή στο σημείο μηδέν» θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021, στις 19:00.
Στο στούντιο διακεκριμένοι επιστήμονες αλλά και ειδικοί επί των θεμάτων αυτών μαζί με τον προϊστάμενο Διεθνών Ειδήσεων της ΕΡΤ, Δημήτρη Απόκη, αναλύουν τον αντίκτυπο της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 παγκοσμίως και σχολιάζουν την επιστροφή των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα. Η εκπομπή θα συνδεθεί και με τους ανταποκριτές της ΕΡΤ σε Ουάσιγκτον, Λονδίνο, Παρίσι και Βερολίνο.
Κατά τη διάρκεια της έκτακτης εκπομπής θα παρουσιαστούν άγνωστες πτυχές της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Ο πρέσβης Μάθιου Μπράιζα, διευθυντής στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για θέματα Κεντρικής Ασίας την περίοδο εκείνη, αποκαλύπτει τις δραματικές στιγμές στον Λευκό Οίκο την ώρα των επιθέσεων. Άνθρωποι που βίωσαν την τραγωδία θα περιγράψουν τα όσα έζησαν, αλλά και όσα τους σημάδεψαν.