ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Το ΒΗΜΑ καρφώνει τον ανιψιό: «Ποιος είχε την ατυχή έμπνευση τής παρ’ ολίγον υπουργοποίησης Αποστολάκη;»


«Ποιος είχε την ιδέα ή καλύτερα την ατυχή έμπνευση της παρ’ ολίγον υπουργοποίησης του Ευάγγελου Αποστολάκη», αναρωτιέται ο Βηματοδότης. Και δίνει την απάντηση ότι «τα γεγονότα φανερώνουν.. τουλάχιστον την ευθεία εμπλοκή του Γρηγόρη Δημητριάδη».
Ο Γρ. Δημητριάδης, γνωστός και ως the man behind the scenes, είναι ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη (γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη και του δικηγόρου Σπύρου Δημητριάδη) και εκτελεί χρέη γενικού γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου. Οπως σχολιάζει ο Βηματοδότης, στην κυριακάτικη εφημερίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι ο άνθρωπος του Μαξίμου που αναλαμβάνει «ειδικές αποστολές». Η στήλη του ΒΗΜΑΤΟΣ παρουσίαζει και  “στόρι” της προσέγγισης Αποστολάκη από το κυβερνητικό στρατόπεδο.
Ο Δημητριάδης, λέει,  ζήτησε από τον εκδότη του “Κήρυκα των Χανίων” Στ. Νικηφοράκη, άλλοτε βουλευτή της ΝΔ, και στενό συνεργάτη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, να προσεγγίσει τον επίσης Κρητικό Αποστολάκη. Όπως όμως γράφει η εφημερίδα, οι διαπραγματεύσεις μάκραιναν χρονικά φτάνοντας τις δέκα ημέρες.
Το «Βήμα», στο κείμενο με τίτλο "Ποιος είχε την ιδέα;", κάνει λόγο για «φιάσκο» που «φάνταζε εξαρχής βέβαιο στα μάτια απλών ανθρώπων» με το δημοσίευμα να καταλήγει σκωπτικά: «Με τη διαφορά ότι δεν μπορούσαν να το δουν οι διαπρεπείς πολυπράγμονες “πριγκιπικοί” νόες του Μεγάρου Μαξίμου»…