ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ


Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την 11η Σεπτεμβρίου 2001, το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας παρουσιάζει το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021, από τις 15:00 έως.. τις 16:00, ένα συγκλονιστικό ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για τη μαύρη επέτειο.
Στο ντοκιμαντέρ περιλαμβάνονται μαρτυρίες επιζώντων από τη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον που έλαβαν ο Θωμάς Σίδερης από την ΕΡΤ και η Joyce Davis από τον δημοσιογραφικό οργανισμό PennLive των ΗΠΑ.
Η Κάρεν Μπέικερ ήταν 33 χρόνων την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 και εργαζόταν στο αμερικανικό Πεντάγωνο ως ειδικός επικοινωνίας σε θέματα διαχείρισης κρίσεων. Ωστόσο, τίποτα δεν μπορούσε να την προετοιμάσει για αυτό που θα έπρεπε σύντομα να κάνει -να ανακοινώσει τους θανάτους φίλων.
Καθώς το δεύτερο αεροπλάνο χτυπούσε το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, επιβεβαιώνοντας ότι η Νέα Υόρκη δέχεται επίθεση, η Μπέικερ δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα κινδύνευε στα κεντρικά γραφεία του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας στην Ουάσινγκτον. Αυτό είναι το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο εκείνη τη στιγμή, σκεφτόταν.
Αυτή η ψευδαίσθηση σύντομα διαλύθηκε όταν η πτήση 77 της American Airlines προσέκρουσε στη δυτική πλευρά του Πενταγώνου, σκοτώνοντας 53 επιβάτες, έξι άτομα πλήρωμα, και 125 άτομα που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο κτίριο.
Η μαρτυρία της κυβερνητικής υπαλλήλου Κάρεν Μπέικερ είναι μία από τις μαρτυρίες των επιζώντων της 11ης Σεπτεμβρίου, της μέρας που άλλαξε μια και για πάντα τον σύγχρονο κόσμο.