ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Kαταγγέλλουν τις «απαράδεκτες δηλώσεις» Κεραμέως


Στα πρωτόκολλα με τα οποία θα επαναλειτουργήσουν δια ζώσης σχολεία και πανεπιστήμια αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, προκαλώντας την αντίδραση.. βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ..
«Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως σύμφωνα με τις οποίες, τα παιδιά που με ευθύνη των γονέων τους, όχι μόνο δεν εμβολιάζονται αλλά δεν υποβάλλονται σε τεστ, θα στερούνται το συνταγματικό δικαίωμα της μόρφωσης» σχολιάζουν οι Νίκος Φίλης και Ανδρέας Ξανθός εξηγώντας πως «αντί δηλαδή η Πολιτεία να αντιμετωπίσει τη συμπεριφορά μικρού αριθμού γονέων που επιλέγουν να αφήσουν απροστάτευτα τα παιδιά τους απέναντι στον αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης, προχωρά σε μια ακραία τιμωρητική πράξη απέναντι σε εφήβους και παιδιά, λες και ευθύνονται αυτά για την ανεύθυνη στάση των γονέων τους».
Τα «βέλη» των δύο στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατευθύνονται προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που «παροξύνει τις εντάσεις στην εκπαίδευση, φτάνοντας σήμερα στο σημείο να καθιστά στόχο και αντικείμενο κοινωνικού αυτοματισμού και διακρίσεων μικρά παιδιά για στάσεις, απόψεις και συμπεριφορές των γονιών τους».
Τέλος, καλούν την κυβέρνηση «να σταματήσει να επενδύει στην πόλωση και το διχασμό της κοινωνίας» και να επενδύσει στο «διάλογο και την πειθώ» ώστε ν«α εμπεδωθεί ότι ο εμβολιασμός αποτελεί την κρίσιμη παρέμβαση πρόληψης και αναχαίτισης της διασποράς του ιού στο γενι​κό πληθυσμό και στους ευάλωτους συνανθρώπους μας».