ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Αυτό λέγεται γκεμπελισμός...


Η
κυβέρνηση και η Ν.Δ. βρήκαν χθες την ευκαιρία να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή -λέει- δεν ψήφισε προχθές στη Βουλή την επιβολή κυρώσεων σε όσους εμπλέκονται στην έκδοση πλαστών.. πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μάλιστα, συμπεριέλαβε... και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. που απείχε της ψηφοφορίας. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι η συγκεκριμένη επίθεση αφορά και το ΚΚΕ που στην επίμαχη ψηφοφορία δήλωσε «παρών».
Η Ν.Δ. κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό και ανευθυνότητα, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει λόγο για ακραία πολιτική υποκρισία και καταστροφικό καιροσκοπισμό και δεν διστάζει να κατηγορήσει ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛΛ. -αλλά εμμέσως και το ΚΚΕ- ότι «αναζητούν ψήφους ακόμα και στην ακραία παραβατικότητα». Ταυτόχρονα συμπληρώνει: «Η άρνηση επιβολής κυρώσεων αποτελεί ηθική και πολιτική κάλυψη της παρανομίας, η οποία στρέφεται πρωτίστως εναντίον της κοινωνίας». Οι κατηγορίες είναι βαριές και αναμφίβολα θα ήταν ανεξίτηλο στίγμα για τα κόμματα της αντιπολίτευσης αν ήταν αληθινές. Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική.
Η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή μια τροπολογία έξι άρθρων εκ των οποίων μόνο το άρθρο 2 αφορούσε την επιβολή κυρώσεων σε όσους εμπλέκονται στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης. Τα υπόλοιπα άρθρα αφορούν άλλα ζητήματα των εμβολιασμών, για ορισμένα από τα οποία η αντιπολίτευση από την αρχή έχει γνωστοποιήσει διαφωνίες, αντιρρήσεις ή επιφυλάξεις.
Οι τροπολογίες δεν ψηφίζονται όπως τα νομοσχέδια, στο σύνολο και άρθρο άρθρο. Ψηφίζονται μια κι έξω στο σύνολό τους. Έτσι, αν μια τροπολογία με πολλά άρθρα περιλαμβάνει πράγματα στα οποία η αντιπολίτευση συμφωνεί και πράγματα στα οποία διαφωνεί, είναι αδύνατη η υπερψήφισή της. Αυτή είναι η αλήθεια.
Η κυβέρνηση έστησε μια παγίδα στην αντιπολίτευση. Αν η τελευταία ψήφιζε την τροπολογία θα άλλαζε θέσεις σε μια σειρά ζητήματα. Κι αν δεν την ψήφιζε θα μπορούσε να κατηγορηθεί -όπως και έγινε- στον πολύ κόσμο που δεν γνωρίζει ότι ευνοεί την παραβατικότητα.
Αν η κυβέρνηση ήθελε να συνεννοηθεί με την αντιπολίτευση και να εγκριθεί με ευρεία πλειοψηφία η διάταξη για την παραβατικότητα των υγειονομικών θα έφερνε το άρθρο 2 σε ξεχωριστή τροπολογία. Δεν το έπραξε γιατί εκείνο που την ενδιέφερε ήταν πώς θα συκοφαντήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Αυτό λέγεται γκεμπελισμός...

EΦΣΥΝ / Άποψη