ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Θέλει η εφημερίδα να κρυφτεί… αλλά η χαρά δεν την αφήνει


Το αντιεμβολιαστικό, οι «καθιστές» ειδήσεις και άλλα μιντιακά


** Ο Νικόλας Βαφειάδης, που κάνει τη «βάρδια» στο βραδινό δελτίο του Αντένα λόγω ταυτόχρονης απουσίας Χατζηνικολάου, Μπιζόγλη και Σαράφογλου, επανέφερε τις «καθιστές» ειδήσεις στο.. κανάλι και, γενικά, στην τηλεόραση. Στα κανάλια πρώτης γραμμής είχαμε να δούμε πολλά χρόνια παρουσιαστή να μεταδίδει τις ειδήσεις καθιστός και όχι όρθιος. Παλιακό φαίνεται, αλλά στους παλιούς αρέσει.

** Ο όρος «σοκ» έχει χάσει την οξύτητά του στα μίντια –πολιτικά, αθλητικά, γκόσιπ– από την πολλή χρήση. Σοκ από τις σκηνές πανικού στο Αφγανιστάν, σοκ από το πυρκαγιές, σοκ (διαβάσαμε) και από το διαζύγιο Καραβάτου-Κατσούλη…

** Ο Alpha 98,9 συνεχίζει μουσικά (σκέτα, χωρίς εκφορά λόγου), με επιλογές των δημοσιογράφων του από το μεσημέρι και μετά, όταν η καυτή επικαιρότητα (πυρκαγιές και άλλα) λασκάρει. Την Τετάρτη από 1 έως 2 ακούσαμε τραγούδια που επέλεξε ο Βασίλης Σκουρής. Έτσι έλεγε τουλάχιστον επαναλαμβανόμενη ενημέρωση από εκφωνήτρια.

**Θέλει η (κάποια/κάποιες) εφημερίδα να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει. Αυτό για τις απανωτές «επιτυχίες» τού αντιεμβολιαστικού «κινήματος». Δηλαδή: 1) Ο θάνατος από κορωνοϊό τού πρώτου πλήρως εμβολιασμένου, 2) η δήλωση Τσιτσιπά («θα εμβολιαστώ μόνο αν γίνει υποχρεωτικό») και 3) η σύνδεση από πανεπιστημιακό, το ισχαιμικού επεισοδίου Χαρδαλιά με το εμβόλιο που έχει κάνει πριν από επτά μήνες και όχι με το στρες τής ευθύνης των πυρκαγιών και της πολυήμερης αϋπνίας. Το γράφαμε και χθες: σχεδόν πανηγυρίζουν.