ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

«Πρέπει να βιαστείς γιατί δεν συνοδεύεσαι από άντρα»


Μαρτυρία γυναίκας δημοσιογράφου στο Αφγανιστάν 

Mια γυναίκα δημοσιογράφος που ζει και εργάζεται στην Καμπούλ δέχθηκε να μιλήσει στο Euronews με αλλοιωμένη φωνή. Περιέγραψε πώς αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.. άλλαξε η καθημερινότητά της,  αφού φεύγοντας από το γραφείο της και πηγαίνοντας στην αγορά για να ψωνίσει ο πωλητής της είπε: «Πρέπει να βιαστείς γιατί δεν συνοδεύεσαι από άντρα και πλέον οι Ταλιμπάν έχουν την εξουσία».
Και ακόμα ότι δεν φορά τη σωστή χιτζάμπ ή μπούρκα και «οι Ταλιμπάν μπορεί να σου κάνουν κακό» της Ο πωλητής της είπε ακόμη ότι δεν φορά τη σωστή χιτζάμπ ή μπούρκα και οι Ταλιμπάν μπορεί να της κάνουν κακό.
Η Αφγανή δημοσιογράφος, όπως περιγράφει βιάστηκε να γυρίσει στο σπίτι της. Όπως λέει δεν πίστευαν ότι η Καμπούλ θα έπεφτε τόσο εύκολα αν και οι οι Αμερικανοί είχαν προβλέψει ότι θα κατέρρεε σε επτά ημέρες.
Τώρα δεν υπάρχει κανένα ασφαλές μέρος, μένουμε στα σπίτια, είπε στο Euronews και συμπλήρωσε ότι οι περισσότεροι δεν θέλουν τους Ταλιμπάν και πιστεύουν ότι τους πρόδωσαν η αφγανική κυβέρνηση και οι ΗΠΑ.