ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Εμβρόντητη η δημοσιογράφος του BBC: Της τηλεφώνησε στον “αέρα” εκπρόσωπος των Ταλιμπάν


Εμβρόντητη έμεινε η δημοσιογράφος του BBC Γιάλντα Χακίμ όταν κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων δέχθηκε τηλεφώνημα στο κινητό της από τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν. Παρά την.. εμπειρία της, δεν μπορούσε να κρύψει την έκπληξή της τη στιγμή που δέχθηκε το τηλεφώνημα από τον Σαχίλ Σαχιν, ο οποίος θέλησε να παρέμβει για το χάος που επικρατεί στην Καμπούλ.
“Έχουμε τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, Σαχίλ Σαχιν , στη γραμμή. Κύριε Σαχιν, με ακούτε;”.
Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, κατά την παρέμβασή του, τόνισε πως οι κάτοικοι της Καμπούλ είναι ασφαλείς, όπως και οι περιουσίες τους.
“Είμαστε υπηρέτες του λαού και αυτής της χώρας. Η ηγεσία μας έδωσε εντολή στις δυνάμεις μας να παραμείνουν στην πύλη της Καμπούλ και να μην μπουν στην πόλη”.
Στη συνέχεια, ο Σαχιν επιβεβαίωσε ότι το Αφγανιστάν θα επιστρέψει στο νόμο της Σαρία, προσθέτοντας: “Φυσικά, θέλουμε ισλαμική κυβέρνηση”.
Επίσης, δεν απέρριψε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν ξανά πρακτικές όπως ο λιθοβολισμός, οι ακρωτηριασμοί χεριών και ποδιών και οι δημόσιες εκτελέσεις.
“Δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή, αυτό εξαρτάται από τους δικαστές στα δικαστήρια και τους νόμους”, είπε. “Οι δικαστές θα διοριστούν σύμφωνα με το νόμο της μελλοντικής κυβέρνησης”.
Η Γιάλντα Χακίμ, η οποία εργάζεται τα τελευταία εννέα χρόνια στο BBC, γεννήθηκε στο Αφγανιστάν και μετακόμισε στην Αυστραλία το 1986.

- από το hellasjournal  / με πληροφορίες από BBC