ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Επιμένει ο Τσιτσιπάς: «Δεν είμαι κατά του εμβολίου, αλλά δεν το κάνω γιατί δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά»


Τα πρόσφατα σχόλιά του για τον (μη) εμβολιασμό κατά του κορονοϊού μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στη συνέντευξη Τύπου του Στέφανου Τσιτσιπά, μετά τη νίκη του επί του Κόρντα στο.. Όπεν του Σινσινάτι.
Ο Ελληνας τενίστας ρωτήθηκε για την τοποθέτησή του ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο, αν δεν είναι υποχρεωτικό, λέγοντας πως δεν είναι κατά του εμβολιασμού, αλλά αισθάνεται πως το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά.
«Είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Για μένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά κάποιους ανθρώπους που τις είχαν. Δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί. Νομίζω ότι το concept ήταν να δοθεί στους μεγαλύτερους ηλικιακά, αν δεν κάνω λάθος» είπε αρχικά και συνέχισε φανερά ενοχλημένος:
«Δεν είναι κάτι για το οποίο ξέρουμε πάρα πολλά πράγματα και μέχρι στιγμής δεν μας έχει δοθεί ως υποχρεωτικό. Οπότε δεν υπάρχει λόγος. Δεν είπα κάτι περίεργο. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Αν είναι να το παίζουμε διπλωμάτες και να μην μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας για κάτι συγκεκριμένο, ποιος ο λόγος να κάνουμε αυτές τις συνεντεύξεις;».

 «Καλό είναι να το περάσουμε για να χτίσουμε ανοσία»

Στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς επέμεινε στην άποψή του.
«Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι πιστεύει ότι είναι σωστό. Δεν μπορεί κάποιος να πάει με ένα εμβόλιο και να σε υποχρεώσει να το κάνεις. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Αν θέλεις να προστατευτείς με το εμβόλιο, δικό σου πρόβλημα, πήγαινε και κάνε το. Για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία. Δεν το βλέπω σαν κάτι κακό. Όπως είπα, δεν είναι υποχρεωτικό, ο καθένας έχει την ελευθερία να αποφασίσει για τον εαυτό του τι είναι σωστό και τι δεν είναι. Κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνουμε όλοι, δεν λέω το αντίθετο. Θα έρθει η στιγμή που δεν θα μας δοθούν πολλές επιλογές, αλλά μέχρι τότε θέλω να δω μια καλύτερη εκδοχή του εμβολίου που να μας παρέχει πιο πολλά συν, παρά πλην» κατέληξε ο Τσιτσιπάς. πηγή:gazzetta