ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Εισηγήσεις για «εκλογικό» ανασχηματισμό


Ο πρωθυπουργός έχει προαναγγείλει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα με τη φράση πως θα γίνουν μόλις περάσει η κρίση με τις πυρκαγιές. Το γεγονός ότι οι πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται και.. κανείς δεν ξέρει πότε θα σταματήσουν κάνει τον ανασχηματισμό να μοιάζει με κινούμενη άμμο. Iσως δηλαδή να γίνει και πριν από τη ΔΕΘ· ίσως όμως και να πάει μετά, ανάλογα με τις εξελίξεις. 
Υπάρχουν, ωστόσο, και αντίθετες εισηγήσεις. Κάποιοι λένε στον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε «εκλογικό» ανασχηματισμό στις αρχές του 2022, ένα χρονικό σημείο που θα συμπέσει με τις παραιτήσεις των γενικών γραμματέων που θέλουν να πολιτευθούν, καθώς στις 7 Ιανουαρίου 2022 είναι το απώτατο όριο του 18μήνου που πρέπει να απέχει η παραίτηση ενός γ.γ. από τις εκλογές. 
Οι εισηγήσεις αυτές, πάντως, δεν φαίνεται να γίνονται δεκτές για δύο λόγους: Πρώτον, ο Ιανουάριος είναι πολύ μακριά και το σχήμα χρειάζεται άμεσα ανανέωση ενόψει του χειμώνα και, δεύτερον, οι γενικοί που θα παραιτηθούν δεν είναι τόσο πολλοί ώστε να επηρεάζουν τον ανασχηματισμό εν συνόλω.
Θεωρείο / Καθημερινή