ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Aνακοίνωση του Ν. Καρούτζου για τους εκτός Αθηνών ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ


Από το μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ Νίκο Καρούτζο λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση για τους ασφαλισμένους της περιφέρειας στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό.. Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:
"Ο περίφημος ΕΔΟΕΑΠ όλων των ασφαλισμένων φαίνεται να υπάρχει μόνο στο μυαλό και στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Σταύρου Καπάκου και των λοιπών εχόντων την πλειοψηφία. Οι ασφαλισμένοι στην περιφέρεια ταλαιπωρούνται από την παντελή έλλειψη συμβάσεων με διαγνωστικά κέντρα, νοσηλευτήρια και ιδιωτικά νοσοκομεία αλλά και την απίστευτα γραφειοκρατική διαδικασία στην οποία υποβάλλονται προκειμένου να αποζημιωθούν από τις επισκέψεις τους σε μη συμβεβλημένους ιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και νοσηλευτήρια.
Ο ΕΔΟΕΑΠ όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ όλης της χώρας παραμένει λέξη κενή περιεχομένου.
Χαρακτηριστικό της αφασίας της διοίκησης ΚΑΠΑΚΟΥ είναι το γεγονός ότι σε ολόκληρη την περιφέρεια υπάρχουν μόλις 112 ιατροί ενώ σε περιοχές με μεγάλο πλήθος ασφαλισμένων όπως το Ηράκλειο της Κρήτης οι συμβεβλημένοι ιατροί είναι όλοι και όλοι 6 τον αριθμό και κανένα διαγνωστικό κέντρο και ιδιωτική κλινική.
Ανάλογη εικόνα με το Ηράκλειο επικρατεί και σε άλλες πόλεις με μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων όπως η Πάτρα, η Λάρισα και τα Ιωάννινα.
Στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ κατ επανάληψη έχουμε τονίσει την αναγκαιότητα ο ΕΔΟΕΑΠ πρώτον να συμβληθεί με παρόχους υγείας αλλά και να προχωρήσει άμεσα η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ η οποία καθυστερεί λόγω της αβελτηρίας των εχόντων την πλειοψηφία στο ΔΣ… αν και για την παραπλάνηση των μελών του Δ.Σ. εισηγήθηκαν καμία δεκαριά φορές και πάρθηκαν αποφάσεις για τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, όπως και με τις συμβάσεις με παρόχους της περιφέρειας αλλά κατά την πάγια τακτική αυτές οι αποφάσεις με διάφορα προσχήματα μένους απλά αποφάσεις……
Οι πλειοψηφούντες δυστυχώς έχουν ονοματεπώνυμο: Σταύρος Καπάκος, Κυριάκος Θεοδωρακάκος, Δημήτρης Κουμπιάς, Βαγγέλης Τάτσης, Νίκος Μιχαλίτσης και Μάρκος Γκανάς.
Προσωπικά ως Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ κατά την περίοδο που συμφωνήσαμε με τους εργοδότες την διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ είχα θέσει ως βασική προτεραιότητα την παροχή ισότιμων υπηρεσιών σε όλους τους ασφαλισμένους ξεκινώντας από τότε τη διαδικασία συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ αλλά και την εγκατάσταση νέου πληροφοριακού συστήματος που θα επιτρέπει να πραγματοποιούνται εύκολα και γρήγορα συμβάσεις. Το πληροφοριακό σύστημα ουδέποτε προχώρησε αλλά αντίθετα σπαταλήθηκαν χρήματα σε μελέτες που είχαν ήδη γίνει
Μαζί με την Άντζυ Σταθάτου και τον Κωνσταντίνο Δαυλό έχουμε επισημάνει ότι η ενοποίηση του κλάδου που ξεκινήσαμε το 2017 δεν μπορεί να γίνει με παχιά λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις αλλά με έργα. Καλούμε τους έχοντες πλειοψηφία αλλά όχι και τη νομιμοποίηση των ψηφοφόρων καθώς η θητεία του ΔΣ έχει παραταθεί λόγω covid να ξυπνήσουν και να σταματήσουν τα μικροπολιτικά παιγνίδια. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα για τον ΕΔΟΕΑΠ. Και ο ΕΔΟΕΑΠ δεν απευθύνεται στην προσωπική τους παρέα ούτε έχει δημιουργηθεί για να κάνουν κάποιοι ψηφοθηρικά ρουσφέτια. Είναι ο ασφαλιστικός Οργανισμό όλων των εργαζόμενων στα Μέσα Ενημέρωσης και έτσι πρέπει να λειτουργεί.

ΥΓ Οι εργοδότες των περιφερειακών μέσων έχουν κάνει σημαία την έλλειψη συμβάσεων και η διοίκηση ΚΑΠΑΚΟΥ κάνει ότι μπορεί για να τους δικαιώσει. Φυσικά δεν τους ενδιαφέρουν οι συμβάσεις αλλά να μην πληρώνουν το 2%.

ΥΓ 1 Ακόμα και στην Αθήνα οι νέες συμβάσεις με παρόχους ιατρούς και διαγνωστικά που έγιναν την τελευταία τριετία είναι ελάχιστες. Ευτυχώς υπήρχαν κάποιες από το παρελθόν. Το μόνο που έκαναν είναι συμβάσεις με ιδιωτικά νοσηλευτήρια χωρίς κανέναν έλεγχο με την δαπάνη να έχει εκτιναχθεί δυσανάλογα με τις υπηρεσίες που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ
Μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
Πρόεδρος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ (2017-2018)
Γενικός Γραμματέας ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ (2013-2017)"