ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Η efsyn.gr συμμετέχει στην απεργία της ΕΣΗΕΑ


Οι απεργιακές κινητοποιήσεις δίνουν το στίγμα αυτής της εβδομάδας, καθώς η Εργατική Πρωτομαγιά έχει μεταφερθεί για την Τρίτη 4 Μαΐου, ενώ μεγάλη απεργία έχει προκηρυχθεί για την ερχόμενη.. Πέμπτη, 6 Μαΐου.
Κύριο πεδίο διαμαρτυρίας για τις οργανώσεις, τους εργαζομένους και τα συνδικάτα αποτελεί το εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει ουσιαστικά την κατάργηση του 8ωρου.
Την Τρίτη, λοιπόν, 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει δημοσιογραφικές ενώσεις, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, καθώς και οι υπάλληλοι στα μέσα ενημέρωσης (ΕΠΗΕΑ -ΕΠΗΕΘ) και στην ΕΤΗΠΤΑ. Στο πλαίσιο αυτό, η efsyn.gr δεν θα μεταδίδει ειδήσεις από τις 6 πμ. της Τρίτης έως τις 6 πμ. της Τετάρτης.
Από την πλευρά τους, η ΠΟΣΠΕΡΤ και σωματεία μέλη της όπως η ΕΤΕΡ και η ΕΤΙΤΑ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Πέμπτη 6 Μαΐου.
Παράλληλα, με απεργίες και στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στις κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς η ΓΣΕΕ (Τρίτη 4 Μαΐου) και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (Πέμπτη 6 Μαΐου).
24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων αποφάσισαν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΝΕΝ, ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, καθώς και η ΠΝΟ, για την Πέμπτη, 6 Μαΐου.
Όπως αναφέρθηκε ήδη, η ΓΣΕΕ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα την Τρίτη 4 Μαΐου, την ημέρα δηλαδή στην οποία μεταφέρθηκε η Εργατική Πρωτομαγιά.
Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία την Πέμπτη 6 Μαΐου. Σχετική συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην Αθήνα. Με προσωπικό ασφαλείας αναμένεται να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και δημόσια νοσοκομεία, ενώ η απεργία της ΑΔΕΔΥ θα επηρεάσει και τους εργαζόμενους σε Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες όπως οι Εφορίες.
24ωρη απεργία για τις 6 Μαΐου έχουν κηρύξει και τα εργατικά κέντρα (Αθήνας και περιφέρειας), καθώς και πρωτοβάθμια σωματεία, ενώ το ΠΑΜΕ έχει καλέσει σε συγκέντρωση για την ίδια μέρα, στις 10 το πρωί, στο Σύνταγμα.