ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Το Τρίτο Πρόγραμμα αποχαιρετά τον Κώστα Γ. Παπαγεωργίου


Με θλίψη η Ελληνική Ραδιοφωνία και το Τρίτο Πρόγραμμα αποχαιρετούν τον Κώστα Γ. Παπαγεωργίου που έφυγε προχθές από τη ζωή. Πολυγραφότατος, σημαντικός ποιητής, από τους.. κορυφαίους της γενιάς του ’70, διεισδυτικός κριτικός, εκδότης μερικών από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά περιοδικά της εποχής του, ο Κ. Γ. Παπαγεωργίου τίμησε τα μικρόφωνα του Τρίτου Προγράμματος με εξαιρετικές εκπομπές λόγου και Τέχνης. Αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό. Τον αποχαιρετούμε με βαθιά συγκίνηση.
Απόψε, Τετάρτη 5 Μαΐου 2021, στις 20:10, στο Τρίτο Πρόγραμμα, ο Κώστας Καναβούρης από την εκπομπή του «Το μακρύ ταξίδι της μέρας μέσα στη νύχτα» παρουσιάζει την ποίηση του Κ. Γ. Παπαγεωργίου, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στα Γράμματα το 1966 με την ποιητική συλλογή «Ποιήματα». Έως το τέλος δεν έπαψε να υπηρετεί δημιουργικά τη λογοτεχνία με ποικίλους τρόπους. Ως ποιητής, πεζογράφος, κριτικός λογοτεχνίας, δάσκαλος, υπεύθυνος λογοτεχνικών περιοδικών. Από το 1982 εργάστηκε στην Ελληνική Ραδιοφωνία, αρχικά ως σύμβουλος σε θέματα λογοτεχνίας και εν συνεχεία ως επιμελητής λογοτεχνικών εκπομπών και εκδηλώσεων στο Τρίτο Πρόγραμμα. Συνεργάστηκε με τα σημαντικότερα λογοτεχνικά περιοδικά, ενώ από το 1982 ώς το 1998 εξέδιδε το «Γράμματα και Τέχνες». Ποιήματά του μελοποιήθηκαν από τους Θάνο Μικρούτσικο (“Ιχνογραφία”), Νίκο Τάτση (“Έρανα”) και Χάρη Κατσιμίχα.
Ποιήματα, μελέτες και εκτενή δοκίμιά του έχουν μεταφραστεί σε ευρωπαϊκές γλώσσες και έχουν βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών, το περιοδικό «Διαβάζω» κ.ά.