ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Αμηχανία στο Μαξίμου από το μπαϊράκι γαλάζιων βουλευτών


Αμηχανία προκάλεσε στο Μαξίμου το «μπαϊράκι» -όπως το χαρακτηρίζουν κυβερνητικοί παράγοντες- που σήκωσαν έξι βουλευτές της Ν.Δ. εκφράζοντας δημόσια τη διαφωνία τους για τα «ανεφάρμοστα.. μέτρα» της απαγόρευσης της μουσικής στους χώρους εστίασης αλλά και του κλεισίματος των καταστημάτων ένα τέταρτο πριν από τις 11. Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού απέφυγαν να πάρουν θέση και πέταξαν το μπαλάκι στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, «που έλαβε τις σχετικές αποφάσεις και εξήγησε τους λόγους». Δεν κρύβουν ωστόσο τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι «στις φωνές δυσαρέσκειας των επαγγελματιών της εστίασης για τους όρους της επανεκκίνησης αθροίζονται πλέον και φωνές βουλευτών της συμπολίτευσης, και μάλιστα με οργανωμένη πρωτοβουλία».
Με την επιστολή τους προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά οι βουλευτές Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας), Κωνσταντίνος Κυρανάκης (Β' Αθηνών), Χριστόφορος - Εμμανουήλ Μπουτσικάκης (Α' Πειραιώς και Νήσων), Χρήστος Δερμετζόπουλος ( Έβρου), Θεμιστοκλής Χειμάρας (Φθιώτιδας), Ιωάννης Μελάς (Α' Πειραιώς και Νήσων) προτείνουν ορθά - κοφτά «την άρση της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση αλλά και την παράταση της κυκλοφορίας τουλάχιστον μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα», σημειώνοντας ότι «οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για τους περιορισμούς αυτούς».
Σε άλλο δε σημείο, στρέφοντας το βλέμμα προς το κυβερνητικό επιτελείο, υπογραμμίζουν ότι «η μάχη που δίνουν οι επιχειρήσεις για να κρατηθούν όρθιες από την πανδημία δεν έχει τελειώσει. Και δεν θα τελειώσει σύντομα. Θα χρειαστούν χρόνος και μεγάλη προσπάθεια από όλους. Η κόπωση και η διάχυτη αγωνία για το μέλλον αυτών των επιχειρήσεων δεν θα πρέπει να επιτείνονται από ανεφάρμοστα μέτρα». Από το κυβερνητικό ραντάρ δεν διέφυγε και η γεωγραφική προέλευση καθενός από τους «6», καθώς φρόντισαν να εκπροσωπήσουν, με αυτή την κίνηση, τους επαγγελματίες του μεγαλύτερου μέρους της Επικράτειας!

Επικοινωνιακό ντεμαράζ από Άδωνι Γεωργιάδη

Υπό αυτό το πρίσμα ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνεννόηση με το Μαξίμου, επεσήμανε ότι «από τις 15 Μάη, με το άνοιγμα του τουρισμού, στόχος είναι να ανακοινωθεί πιο διευρυμένο ωράριο». Ως μήνυμα δε προς τους έξι βουλευτές της Ν.Δ. ερμηνεύεται η αποστροφή του υπουργού Ανάπτυξης ότι «σήμερα δεν επιστρέφουμε στην παλιά μας ζωή, αλλά κάνουμε ένα βήμα προς την κανονικότητα». Δεν άφησε ωστόσο πολλά περιθώρια για την υλοποίηση του αιτήματος που αφορά την άρση της απαγόρευση της μουσικής λέγοντας ότι «μιλώντας πιο δυνατά εκπνέεις με μεγαλύτερη ταχύτητα τα σταγονίδια, αυξάνοντας την πιθανότητα να κολλήσει κάποιος διπλανός που έχει βγάλει τη μάσκα για να φάει». Κατά την προσφιλή του συνήθεια επιστράτευσε και το Τwitter για να ακυρώσει τις εντυπώσεις που προκάλεσαν οι γαλάζιοι βουλευτές αναρτώντας φωτογραφίες από τη δική του «μικρή βόλτα στην Κηφισιά» και διαπιστώνοντας «παντού χαμογελαστούς ανθρώπους»...
Κενά στην επίσημη ενημέρωση

Σ’ αυτό το φόντο, πολλά ερωτήματα προκαλεί η απουσία επίσημης ενημέρωσης εκ μέρους της κυβέρνησης με πρόσχημα την πασχαλινή ανάπαυλα. Χθες δεν πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε Δευτέρα, το μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, αλλά ούτε και η απογευματινή ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας. Την Κυριακή, μάλιστα, ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε ότι δεν θα αναρτήσει έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης.
Κυβερνητικές πηγές, χρησιμοποιώντας ως όχημα τη «μεγάλη ανταπόκριση των νέων στα ραντεβού για εμβολιασμό», παραλείπουν την ασφυκτική πίεση που δέχεται το ΕΣΥ και διοχετεύουν τα χρονοδιαγράμματα «με τα επόμενα βήματα προς την ελευθερία». Σ’ αυτό το πλαίσιο θυμίζουν ότι στις 10 Μαΐου «επαναλειτουργούν διά ζώσης όλα τα σχολεία» και στις 15 Μαΐου κάνει πρεμιέρα ο τουρισμός, με τους επισκέπτες να πρέπει να επιδεικνύουν είτε αποδεικτικό εμβολιασμού είτε αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών». Τέλος, την ίδια ημέρα θα καταργηθεί πλήρως και η υποχρέωση αποστολής SMS για τις μετακινήσεις, ενώ θα απελευθερωθούν και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

- από ρεπορτάζ του Κ. Σαββόπουλου στην Αυγή