ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Εθνική αθλητικών συντακτών


Ο Μίμης Παπαναγιώτου, που έφυγε από τη ζωή στα 94 χρόνια του, μπορεί να διέπρεψε στον πολιτικό Τύπο, αλλά το επαγγελματικό του ξεκίνημα έγινε στον αθλητικό, Υπήρξε μάλιστα επικεφαλής ενός.. προχωρημένου για την εποχή του περιοδικού, του Πρωταθλητή. 
Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος του ΠΣΑΤ, μαζί με την αναφορά του στην αξία τού Μ.Π. και στον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στη δική του δημοσιογραφική καριέρα, δημοσίευσε και αυτή τη φωτογραφία στην οποία εικονίζονται μορφές της αθλητικής δημοσιογραφίας. 
Ο Μίμης Παπαναγιώτου είναι ο τέταρτος από αριστερά στη σειρά των ορθίων. Αν και από τη φωτογραφία (που υπάρχει αναρτημένη και μεγεθυμένη και στα γραφεία του ΠΣΑΤ) απουσιάζουν σπουδαίοι δημοσιογράφοι (Θεόδωρος Νικολαΐδης, Γιάννης Διακογιάννης, Χάρης Λυμπερόπουλος κ.ά.) οι άλλοι συνθέτουν φωτογραφικά μια «εθνική δημοσιογράφων», κυρίως αθλητικών συντακτών.
Τα ονόματά τους όπως παρατίθενται από τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο:
 Πρώτος στους όρθιους ο σκιτσογράφος Κώστας Μητρόπουλος, δεύτερος ο Τάκης Μιχαηλίδης, τρίτος ο Γιάννης Βανδώρος και τέταρτος ο Μίμης Παπαναγιώτου. Ακολουθούν οι Καπλάνογλου, Τσιμπουράκης, Σακελλαρίου, Σβολόπουλος, Σισμάνης, Σέμπος, Μωραΐτης, Καραμπάτης, Παντούρης, Σπορίδης, Σακαλής, Σιδηρόπουλος, Πέτρος Λινάρδος. 
Καθιστοί είναι οι Σταμάτης Γρατσίας, Βαγγέλης Φουντουκίδης, Καλογερόπουλος, Τσαγγαρινός, Ρατσιάτος, Γενεράλης, Χατζηγιάννης, Χιωτάκης.
- από το harddog