ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Το Γκραν Πρι της Ισπανίας στην ΕΡΤ2 και στο ERTFLIX


Η Formula 1 επιστρέφει σε γνώριμα εδάφη, καθώς μία εβδομάδα μετά τη δεύτερη, συνολικά, επίσκεψή της στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας, πηγαίνει για 31η φορά στην ιστορία της, στην πίστα Μονμελό.. της Βαρκελώνης για το Γκραν Πρι της Ισπανίας.
Οι ελεύθερες δοκιμές 1, 2 & 3 του Ισπανικού Γκραν Πρι θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ Sports μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX. Οι κατατακτήριες δοκιμές και ο αγώνας θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ2.
Ο αγώνας θα μεταδοθεί την Κυριακή 9 Μαΐου 2021, στις 16:00 (απευθείας σύνδεση με την πίστα Μονμελό της Βαρκελώνης, στις 15:50).
Στην περιγραφή και στον σχολιασμό, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένος στο στούντιο, ο F1 editor Φαμπρίτσιο Λαζάκις. EPA / Bryn Lennon
Ο Λιούις Χάμιλτον και οι Mercedes έβαλαν πίσω τους το δύσκολο Σαββατοκύριακο της Εμίλια Ρομάνια, πετυχαίνοντας το 1-2 στις κατατακτήριες δοκιμές της Πορτογαλίας και μία επιβλητική νίκη την ημέρα του αγώνα. Θα μπορέσουν άραγε να επαναλάβουν την πολύ δυνατή εμφάνισή τους και στην Ισπανία;
Από την πλευρά της, η Red Bull συνεχίζει να ρίχνει ό,τι έχει και δεν έχει στο φετινό πρωτάθλημα, φέρνοντας μια πληθώρα αναβαθμίσεων στο αυτοκίνητό της για το Ισπανικό Γκραν Πρι. Το ίδιο είχε κάνει και στην Πορτογαλία, αλλά μια σειρά περιστάσεων (όπως η χαμηλή πρόσφυση της ασφάλτου και η απώλεια της pole position από τον Φερστάπεν λόγω μιας, ακούσιας -αξίζει να σημειωθεί- υπέρβασης των ορίων της πίστας), «έκρυψαν» το αν αυτές οι αναβαθμίσεις απέφεραν τα αναμενόμενα ή όχι.
Το παραδοσιακά τραχύ οδόστρωμα της πίστας της Βαρκελώνης και η τεχνική σχεδίασή της που περιλαμβάνει όλων των ειδών τις στροφές (αργές, μέσης ταχύτητας, γρήγορες), καθώς και μία ευθεία μεγαλύτερη του 1 χιλιομέτρου, θα μας δώσουν μια πιο σαφή εικόνα για το ποια είναι η «ιεραρχία» των ομάδων φέτος.
ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΙΣΠΑΝΙΑΣ – ΩΡΑΡΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
Παρασκευή 7/5/2021
Ελεύθερες Δοκιμές 1: 12:30-13:30 (ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX)
Ελεύθερες Δοκιμές 2: 16:00-17:00 (ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX)
Σάββατο 8/5/2021
Ελεύθερες Δοκιμές 3: 13:00-14:00 (ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX)
Κατατακτήριες Δοκιμές: 16:00-17:00 (ΕΡΤ2)
Κυριακή 9/5/2021
Αγώνας: 16:00 (ΕΡΤ2)