ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Η Τέχνη του Δρόμου στο νησί των Φαιάκων


Η Τέχνη του Δρόμου, η πρώτη ταξιδιωτική εκπομπή τέχνης που αφήνει το δικό της μοναδικό graffiti σε κάθε τόπο που επισκέπτεται, ολοκληρώνει τον.. πρώτο κύκλο της περιήγησής της στην ελληνική.. περιφέρεια με Πασχαλινό αέρα στο νησί των Φαιάκων, την Κέρκυρα, εκτάκτως αυτήν την Πέμπτη 6 Μαΐου, στις 22:00 στην ΕΡΤ3.
Έχοντας ταξιδέψει σε 12 πόλεις και νησιά σε όλη την Ελλάδα, η εκπομπή της ΕΡΤ3 ομόρφυνε με τον τρόπο της σχολεία, αθλητικά γήπεδα, λιμάνια και δημόσια κτίρια, δίνοντας έναν τόνο αισιοδοξίας και βάζοντας το δικό της χρώμα στις ζωές των κατοίκων.
Με παρακαταθήκη 12 εντυπωσιακά graffiti σε Σύρο, Λεωνίδιο, Τήνο, Σπάρτη, Καλαμάτα, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Έδεσσα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Κέρκυρα, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε κι εσείς από κοντά όταν επισκεφθείτε αυτά τα μέρη, ίσως τελικά μπορούμε να πούμε ότι το ταξίδι γι’ αυτήν την εκπομπή όχι μόνον δεν σταματά εδώ, αλλά... μόλις άρχισε.
Έτσι και στην Κέρκυρα, το πανέμορφο νησί του Ιονίου, ο street artist Same84 θα ακούσει τις ιστορίες των ντόπιων, θα μάθει για τα ήθη και τα έθιμα του νησιού, θα ανακαλύψει τα παλάτια και τις γεύσεις, θα δοκιμάσει νέες εμπειρίες στη θάλασσα του Ιονίου και θα εμπνευστεί για να δημιουργήσει ένα ακόμα graffiti, αυτή τη φορά 100% Κέρκυρα.
Από τις μελωδίες της Φιλαρμονικής, στους κήπους με τα κουμ κουάτ, από τα καντούνια της πόλης, στις ράχες των κυμάτων, σερφάροντας πάνω σε μια σανίδα skimboard, κι από εκεί, στα εργαστήρια με τους μπότηδες. Η Κέρκυρα βάζει τα καλύτερά της και η Τέχνη του Δρόμου βάζει όλες της τις δυνάμεις για να δημιουργήσει ένα έργο σύγχρονης street art, αντάξιο της ομορφιάς του νησιού, αλλάζοντας για πάντα τον γκρίζο τοίχο ενός σχολείου της πόλης.
Συντελεστές:
Παρουσίαση-καλλιτεχνική επιμέλεια: Same84
Οργάνωση-Διεύθυνση παραγωγής: Διονύσης Ζίζηλας
Σενάριο: Γιώργος Τσόκανος & Διονυσία Λαμπαδαρίου
Αρχισυνταξία: Κατερίνα Νικολάου
Ιδέα: Κατερίνα Παρρή
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Χαραλαμπίδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Εμμανουήλ Αρμουτάκης
Graphics: Χρήστος Έλληνας
Μοντάζ: Αναστάσιος Ταστσίδης
Photo credits: © 2021 Εμμανουήλ Αρμουτάκης
  • Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3