ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Μόνο με SMS οι μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες για δύο εβδομάδες

Τηλεκπαίδευση και στα Λύκεια

Την επιβολή γενικού lockdown στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες για 14 ημερες ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας που χαρακτήρισε «εξαιρετικά σοβαρή» την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και τις όμορες περιοχές.
Το καθολικό lockdown θα τεθεί σε ισχύ από αύριο, Τρίτη στις 06:00 και επανέρχεται το μέτρο του SMS.. για τις μετακινήσεις για τους έξι λόγους που ίσχυαν στο lockdown την περασμένη άνοιξη.
Επίσης πλέον από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας ή υγείας. 
Όπως ανακοίνωσε ο Στ. Πέτσας πλέον η χώρα χωρίζεται σε 3 ζώνες (πορτοκαλί, κόκκινη και γκρι). Από αύριο υπάρχει η γκρι ζώνη, αφορά τη Θεσσαλονίκη και τις όμορες περιοχές.
Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους από και προς το «αεροδρόμιο Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.
Μετά από σχετική ερώτηση ο Στ. Πέτσας δήλωσε ότι στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες οι εκκλησίες θα είναι κλειστές όπως και την άνοιξη και πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σενάριο για να κλείσει οποιαδήποτε βαθμίδα της εκπαίδευσης.
Tελικά ομως -κυβέρνηση τσίρκο- όπως ανακοινώθηκε αργότερα θα κλείσουν και τα λύκεια και γίνεται υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση σε όλα τα λύκεια, καθώς και στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Εκτός ελέγχου η πανδημία

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως βρίσκεται ο κορωνοϊός στη Θεσσαλονίκη, μετά τα 1.288 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο και τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας Β. Κικίλια, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ότι η πανδημία «εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη».
Το ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο της πόλης επιβεβαιώνεται και από τη συνεχή αύξηση των διασωληνομένων τα τελευταία 24ωρα, δημιουργώντας επιπλέον προβληματισμό για τις αντοχές του συστήματος υγείας αφού η πληρότητα σε νοσοκομεία όπως το ΑΧΕΠΑ φτάνει το 100%.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται ως plan b το σενάριο για γίνονται αεροδιακομιδές ασθενών από την Θεσσαλονίκη σε άλλες περιοχές της χώρας όπου υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και η εφαρμογή του συστήματος των SMS για τις μετακινήσεις.