ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση, που αφορά όλο τον δημοσιογραφικό κλάδο

* Μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση, που αφορά, δια της πλαγίας οδού έστω, όλο τον δημοσιογραφικό κλάδο:
Δικαιώθηκε ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το χαρακτηρισμό «νεοναζί» σε γυμνασιάρχη και καταδικάστηκε η Ελλάδα για παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων.. του Ανθρώπου!
* Ο δημοσιογράφος είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Βορείου Αιγαίου για τον χαρακτηρισμό «νεοναζί» που είχε αποδώσει σε καθηγητή Μέσης Εκπαίδευσης της Μυτιλήνης σε άρθρο του. Μάλιστα η απόφαση περί ενοχής του δημοσιογράφου εκδόθηκε παρά το γεγονός ότι ακόμα και ο ίδιος ο μηνυτής δεχόταν ότι είναι θιασώτης της εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας, δηλώνοντας ακόμα και στην αίθουσα του δικαστηρίου «Ελληνας πατριώτης-εθνικιστής».
* Σημειώνεται ότι ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα αναίρεσης της ποινής που είχε επιβληθεί από το Εφετείο βορείου Αιγαίου χαρακτηρίζοντας «μη ευπρεπή τη χρήση του όρου νεοναζί αντί αυτής του εθνικοσοσιαλιστή» που μάλιστα είχε αποδειχθεί ο ίδιος ο Γυμνασιάρχης σε άρθρο του.
* Τελικά η υπόθεση έφτασε Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ο Μπαλάσκας δικαιώθηκε και τώρα η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλλει στον προσφεύγοντα σημαντικού ύψους χρηματική αποζημίωση.
* Πράγμα που ελπίζω να έχει συμβεί ως το τέλος της καραντίνας και να απολαύσουμε κέρασμα από τον Στρατή σε αγαπημένο στέκι της ακόμη πιο αγαπημένης Μυτιλήνης!
- από τη στήλη medioΠΙΛΑΦΟ του Χρήστου Ξανθάκη στο newpost