ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Πώς θα δικαιολογείται η μετάβαση σε άλλο νομό για το μάζεμα της ελιάς


Διευκρινίσεις για το πώς θα γίνεται η μετακίνηση μεταξύ νομών για αγροτικές εργασίες όπως η ελαιοσυγκομιδή, καθώς είναι η εποχή της, έδωσε σήμερα ο γγ Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Σταμπουλίδης εξήγησε ότι οι αγροτικές εργασίες πραγματοποιούνται κανονικά είτε από τους αγρότες κατ' επάγγελμα είτε από τους ιδιοκτήτες των εκτάσεων με καλλιέργειες «αρκεί να φέρουν.. μαζί τους το έντυπο μετακίνησης για λόγους εργασίας, στην οποία θα αναγράψουν "για αγροτική παραγωγή" και το Ε9 που θα πιστοποιεί την ιδιοκτησία τους».
Έκανε μάλιστα έκκληση να μη γίνει κατάχρηση της διευκόλυνσης για μετακινήσεις που παρέχεται. «Εύχομαι να μη βρεθούν περισσότερα ελαιόδεντρα από όσα διαθέτουμε ως χώρα...», είπε χαρακτηριστικά με αφορμή και την αυξημένη κίνηση που διαπιστώνεται στο εθνικό οδικό δίκτυο από χθες το απόγευμα.
Όπως είπε, τις επόμενες ώρες θα υπάρξει έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες, ενώ για το τι καθορίζει τις όποιες αποφάσεις είπε πως θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία που καταγράφονται.