ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020

This is not Romeo and Juliet

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Μπέττυ Μπαζιάνα πήγαν θέατρο

Από τις 6 το πρωί της Τρίτης τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα ανάσχεσης της διασποράς του κορωνοϊού που προβλέπουν μεταξύ άλλων και την αναστολή λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας και πολιτισμού. Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα θα είναι.. κλειστά από αύριο και για ένα μήνα. Σήμερα λοιπόν ο Αλέξης Τσιπρας και η σύντροφός του Μπέττυ Μπαζιάνα στηρίζοντας έμπρακτα τον κόσμο του πολιτισμού πήγαν θέατρο, στο ΠΟΡΕΙΑ @ VICTORIA, και παρακολούθησαν την παράσταση «This is not Romeo and Juliet»*, σε σκηνοθεσία Αργύρη Πανταζάρα.



*Ερμηνεύουν: Αργ. Πανταζάρας, Έλ. Τρίγγου. Δραμ. επεξ/σία: Θ. Καπράλου. Σκην.: Δ. Ζίγκαρις. Κοστ.: Λ. Σταυροπούλου, Τζ. Ηλιοπούλου. Μουσ.: Γ. Πούλιος. Φωτ.: Σ. Μπιρμπίλης.
Με αφορμή το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», δύο αιώνιοι έφηβοι έρχονται αντιμέτωποι με τον έρωτα, τον όρκο, την απόρριψη και τον θάνατο.

O Aλέξης Τσίπρας έγραψε στο fb:
"Απόψε στο Θέατρο Πορεία, για την παράσταση This is not Romeo & Juliet σε σκηνοθεσία Αργύρη Πανταζάρα, στην τελευταία βραδιά πριν το κλείσιμο των θεάτρων και όλων των χώρων πολιτισμού για τον επόμενο μήνα.
Μιλώντας με τους συντελεστές, θυμήθηκα ένα σύνθημα από μία πρόσφατη συγκέντρωση καλλιτεχνών: «Ζητούνται ηθοποιοί να κάνουν ότι δεν συμβαίνει τίποτα».
Αυτή ακριβώς είναι η πραγματικότητα. Η μοναδική απαίτηση που έχει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ από τους καλλιτέχνες - και όχι μόνο - είναι αυτή: Μη μιλάτε, μην αντιδράτε, μη διεκδικείτε.
Ο κόσμος του πολιτισμού βρίσκεται από την αρχή του έτους σε μια ασφυκτική κρίση. 
Η πανδημία αποδεικνύεται ότι ήρθε ως άλλοθι για μια κυβέρνηση που θέλει να φιμώσει ό,τι δεν ελέγχει. Μια κυβέρνηση που έστελνε την αστυνομία στα σινεμά για να συλλάβει νεαρούς και υπουργοί που ειρωνεύονταν και συκοφαντούσαν κορυφαίους δημιουργούς και καλλιτέχνες όταν τολμούσαν να μιλήσουν για τα προβλήματα του κλάδου τους.
Μια κυβέρνηση που θέλει να ξεμπερδεύει με τον μαζικό, λαϊκό πολιτισμό και την καλλιτεχνική δημιουργία, δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να στηρίξει τα σινεμά, τα θέατρα, τους συναυλιακούς χώρους, τους ηθοποιούς, τους τραγουδιστές, τους τεχνικούς, τους ηχολήπτες.
Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε το παν ώστε να ακούγονται σε κεντρικό επίπεδο οι διεκδικήσεις και τα προβλήματα των ανθρώπων του πολιτισμού, γιατί το νιώθουμε πρώτα και κύρια ως ηθικό μας χρέος. 
Γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σε αυτή τη χώρα το πρόβλημα δεν είναι οι κατ’ επάγγελμα υποκρινόμενοι, αλλά οι καθ’ έξιν υποκριτές που μάλιστα αυτοανακηρύσσονται σωτήρες."