ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Εφημερίδα χωρίς χαφιέ δεν μπορείς να την διευθύνεις...

Mε αφορμή ένα μικρό επεισόδιο που συνέβη πρόσφατα σε μεγάλη εφημερίδα και το οποίο μας το μετέφερε αναγνώστης, παραθέτουμε μια παλαιότερη ανάρτηση του δημοσιογράφου Αρη Σκιαδόπουλου από το fb:
Ο αείμνηστος Αλέκος Φιλιππόπουλος εκαμε σπουδαία εφημερίδα την Απογευματινή, στην συνέχεια έστησε την Ελευθεροτυπία κι αργότερα ηταν αυτός που επέβαλε το ταμπλοιντ.. στην Ελλάδα με την έκδοση του Έθνους. Εκεί προσελήφθην απο την πρώτη μέρα ως επικεφαλής του ελεύθερου ρεπορτάζ.
Ο κυρ Αλέκος, που λες, ειχε μια αδυναμία. Οπου πήγαινε έσερνε από κοντά εναν περίεργο τύπο στον οποίο ειχε αναθέσει και τυπικώς υψηλά καθήκοντα.
Η κύρια δουλειά του όμως στην εφημερίδα και η κατ εξοχήν άγραφη ειδικότητα του, ήταν εκείνη του χαφιέ. Γύριζε τα γραφεία κι ο,τι άκουγε το μετέφερε στον Φιλιππόπουλο.
Τότε αναγκάστηκα να πάω στον Φιλιπ. και να του πω πως αν περάσει ξανά ο «τύπος» απο το γραφείο μου θα τον πλακώσω στις φάπες και θα παραιτηθώ. Η απάντηση του Φιλιππόπουλου ηταν η εξής:
"Αρη μου δεν θα ξαναπεράσει απο τό γραφείο σου και μη νομίζεις πως του έχω κι εγώ καμια εκτίμηση. Ομως θα σου πω κάτι που πρέπει πάντα να τόχεις στο νου σου σ΄ αυτό το επάγγελμα:
Εφημερίδα χωρίς χαφιέ δεν μπορείς να την διευθύνεις.
Γιατι τα λέω αυτά; Μουρθε σήμερα στο νου καθώς είδα γνωστό λαμόγιο, φελό της δημοσιογραφίας κι άνθρωπο αφεντικού, να οδηγεί Αουντι τζιπ.
Αρης Σκιαδόπουλος