ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Τσίπρας: Το δεύτερο lockdown φέρει την υπογραφή Μητσοτάκη

Υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη Τύπου, που παραχωρεί αυτή την ώρα για την πανδημία. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για εγκληματική αδράνεια και εφησυχασμό και σημείωσε πως το δεύτερο lockdown φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού. Ο Τσίπρας ζήτησε τον ορισμό υπουργού Υγείας ..

κοινής αποδοχής και το πάγωμα των αντιλαϊκών μέτρων, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό να συγκαλέσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τη Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει την βοήθεια όλων και να σταματήσει την προπαγάνδα, αφού έφτασε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.
Αναφερόμενος σε παραλείψειςυποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός δεν έκανε τα ακόλουθα:

-Δεν προσέλαβε προσωπικό στα νοσοκομεία
-Δεν μερίμνησε για την επαρκή ενίσχυση των ΜΕΘ
-Δεν μερίμνησε για την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς
-Δεν άνοιξε τον τουρισμό με ασφάλεια
-Δεν πήρε κανένα μέτρο προστασίας για το άνοιγμα των σχολείων.
Τον κατηγόρησε δε ότι έκανε τα ακόλουθα:
-Ανακοίνωσε αυτάρεσκα ότι νίκησε οριστικά τον κορωνοϊό, στέλνοντας το απατηλό μήνυμα του εφησυχασμού
-Επέλεξε να αναπαράγει διαρκώς το αφήγημα της ατομικής ευθύνης.
-Άφησε τους πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους 80 και 100 ευρώ για να κάνουν χρυσές δουλειές τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα
-Άφησε επιχειρήσεις και εργαζομένους στο έλεος της κρίσης
Παράλληλα ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μία κατάσταση που «έχει βγει εκτός ελέγχου εδώ και ημέρες», ενώ σχολίασε πως η σύγκριση με τα όσα έχουν κάνει οι άλλες χώρες για τη στήριξη των συστημάτων υγείας είναι αποκαρδιωτική.