ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Αλλιώς είναι ο κορωνοϊός σε μια βιλάρα με πισίνα και αλλιώς σε ένα δυάρι όπου κοιμούνται τέσσερις

Mε αφορμή το νέο της βιβλίο «Το σκισμένο τούλι» η Έλενα Ακρίτα βρέθηκε καλεσμένη στην εκπoμπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» όπου μίλησε για όλους και για όλα.
Η δημοσιογράφος και συγγραφέας αποκάλυψε ότι αυτο που δεν περίμενε, είναι ότι μέσα στις τρεις πρώτες μέρες κυκλοφορίας το βιβλίο έγινε best seller. «Ενώ συνήθως έχεις αγωνία, στις τρεις ημέρες αρχίσαμε να..χαμογελάμε. Είναι περίεργο. Σε δύσκολα χρόνια πτωχεύσεων και κορωνοϊού ξαφνικά ο κόσμος βρίσκει ενδιαφέρον να διαβάσει».
Με δυο λόγια αποκρυπτογραφεί την υπόθεση: «Σκισμένο τούλι», αποκαλούν οι κυρίες στα κομμωτήρια όσες έχουν αποτύχει ή αισθάνονται ότι έχουν αποτύχει στο γάμο τους.
«Βάζουν τα τούλια και τα άνθη λεμονιάς αλλά ξαφνικά τα άνθη μαραίνονται, τα τούλια σκίζονται, ο γάμος διαλύεται και ο πρίγκηπας που είχαν φανταστεί έχει… καλπάσει με τα 1.000» λέει η συγγραφέας.
Πρόκειται για τρεις διαφορετικές ιστορίες. Οι ηρωϊδες απλές, με τις ανασφάλειές τους και τα προβλήματά τους: Μία γυναίκα θύμα βιασμού, ο έρωτας δύο γυναικών σε βάθος χρόνου, ο έρωτας μιας κυρίας στην τρίτη ηλικία.
Όλα διαδραματίζονται σε μια γειτονιά του Παγκρατίου – η εξιστόρηση αρχίζει πριν από οκτώ χρόνια και ολοκληρώνεται στα χρόνια του κορωνοϊού.
Από το βιβλίο δεν θα μπορούσε να λείπει το σασπένς αλλά και το χιούμορ αφού όπως λέει η Ακρίτα «όσο σοβαρά και να ξεκινήσω να γράφω, τα κείμενα μου με πάνε στο χαμόγελο».
Σχετικά με την πανδημία η Έλενα Ακρίτα αναφέρεται στο πώς επηρεάστηκαν οι ανθρώπινες σχέσεις. Ενώ εξέφρασε τη διαφωνία της με τα μηνύματα που δόθηκαν από πλούσιους επώνυμους περί της ευκαιρίας για «ενδοσκόπηση» την περίοδο της καραντίνας. «Αλλιώς είναι ο κορωνοϊός σε μια βιλάρα με πισίνα και αλλιώς ο κορωνοϊός σε ένα δυάρι όπου κοιμούνται τέσσερις άνθρωποι» είπε.
«Αισθάνομαι ότι πέρασαν λάθος πρότυπα» που έκαναν πολλούς να νιώσουν μειονεκτικά και «οφείλουν μια συγγνώμη στον κόσμο». Ο κόσμος έχει κατάθλιψη και δεν περνά καλά. Ζούμε σε μια Ελλάδα δυστοπική που σε πνίγει, είπε τονίζοντας ότι ανάλογες καταστάσεις βιώνουν βεβαίως και σε άλλες χώρες. «Είμαστε όλοι κουρέλια λόγω κορωνοϊού».
Επίσης χαρακτήρισε λάθος το άνοιγμα του τουρισμού, τη στιγμή που θα μπορούσε να έχει ενισχυθεί περισσότερο ο εσωτερικός τουρισμός.
Όσο για τους αρνητές μάσκας, σχολίασε ότι ενώ μιλούν για «χούντα», δεν ξέρουν τι πραγματικά σημαίνει χούντα. «Αυτή τη στιγμή στη λίστα με τους αρνητές του κορωνοϊού, η Ελλάδα, η Ελλαδάρα μας, είναι Νο2 στον πλανήτη. Μόνο η Νιγηρία είναι πάνω από εμάς και αυτό με συγκινεί…ιδιαίτερα!» είπε με το γνωστό της χιούμορ.
Κάλεσε επίσης τον κόσμο να πηγαίνει στα θέατρα στηρίζοντας με τον τρόπο του τον κλάδο που «με τις ευλογίες της κ. Μενδώνη έχει βουλιάξει στα Τάρταρα».