ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Χρυσοχοΐδης: Δεν θα γίνει η πορεία για το Πολυτεχνείο - Συνδικάτα και φορείς αντιδρούν


Την ακύρωση της πορείας του Πολυτεχνείου λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
«Το 2020 δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, δεν γιορτάσαμε τίποτα από αυτά που μας ενώνουν, το ίδιο θα γίνει με το Πολυτεχνείο. Όταν θα ανοίξει.. η χώρα θα είμαστε όλοι μαζί για να γιορτάσουμε τις μεγάλες γιορτές» είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Ενώ παρουσίασε την Αστυνομία "στον καιρό της πανδημίας ως το... ΕΣΥ της προστασίας". Επίσης χαρακτήρισε "όπλο του εχθρού τις συναθροίσεις" ενώ απείλησε με εισαγγελείς και σαρωτικoύς ελέγχους όσους παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα.
Να σημειωθεί πως σήμερα για το ίδιο θέμα, κάθετος ήταν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ζήτησε κατανόηση από τα κόμματα, για την επέτειο του Πολυτεχνείου και την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, τονίζοντας πως «εφόσον έχουμε απαγόρευση δε νοείται να γίνει καμιά πορεία».

Βαρόμετρο η στάση ΚΚΕ

Το ΚΚΕ πάντως δεν δείχνει διάθεση συμμόρφωσης με την κυβερνητική γραμμά και σύμφωνα με πληροφορίες στον Περισσό θεωρούν αυτονόητο και προφανές ότι ο εορτασμός του Πολυτεχνείου θα γίνει, με τήρηση των υγειονομικών μέτρων, όπως έγινε και την Πρωτομαγιά.
Ανάλογη στάση αναμένεται να κρατήσουν και πολλές μικρότερες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α. καθώς η πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ εκτιμούν ότι πρέπει να γίνει έστω και με τα απαιτούμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας, αλλά όχι και να απαγορευτεί.

Κάλεσμα ΣΦΕΑ για πορεία

Χθες πάντως, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) κάλεσε σε κινητοποίηση για τις εκδηλώσεις τιμής και την πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως ο ΣΦΕΑ «καλεί το λαό και τη νεολαία να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις τιμής για την 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 και στην πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία».
Επισης σε πρόσφατη συνεδρίασή του το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας αποφάσισε οτι θα συμμετάσχει στην πορεία του Πολυτεχνείου κανονικά, όπως και την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας μέσα στο Νοέμβριο. 
- πηγή: topontiki