ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Προς ολικό lockdown οδεύει η Θεσσαλονίκη μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Θεσσαλονίκη καταγράφει αρνητική πρωτιά στα κρούσματα κορωνοϊού. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι από το σύνολο των 1.678 νέων κρουσμάτων τα 449 κρούσματα εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και τα 300 στην Αττική.
Χθες η Θεσσαλονίκη είχε καταγράψει 839 νέα κρούσματα κορωνοϊού και όπως όλα δείχνουν βαδίζει ολοταχώς προς ολοκληρωτικό lockdown.. Το ενδεχόμενο αυτό εξετάζεται πλέον σοβαρά καθώς το επιδημιολογικό φορτίο στην πόλη είναι τεράστιο και υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα για το αν θα αντέξει το σύστημα υγείας, καθώς ήδη έχει αποφασιστεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης με αεροδιακομιδή ασθενών σε άλλες πόλεις, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι το μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο που έχει συσσωρευθεί στην πόλη επηρεάζει αρνητικά και τις άλλες πόλεις της βορείου Ελλάδας. Μετά τις Σέρρες που κατέγραψαν δεκάδες κρούσματα τις τελευταίες ημέρες τώρα η διάδοση του ιού βρήκε έδαφος και στη Δράμα η οποία κατέγραψε μέσα σε ένα 24ωρο 90 κρούσματα!
Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται επίσημα στο «κόκκινο» από σήμερα το πρωί και ισχύουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που έχουν ορισθεί για τις περιοχές σε τοπικό lockdown.