ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Eφιάλτης στα γηροκομεία - Πάνω από 20 κρούσματα στα Ιωάννινα

Συναγερμός έχει σημάνει στα Ιωάννινα από το απόγευμα του Σαββάτου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ώρες επιβεβαιώθηκε συρροή κρουσμάτων κορονοϊού σε ιδιωτικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων που δραστηριοποιείται στην περιοχή των Ιωαννίνων. Στις αρχές της εβδομάδας και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε επιβεβαιωθεί κρούσμα μεταξύ του προσωπικού στον συγκεκριμένο.. Οίκο Ευγηρίας. Ακολούθησε έλεγχος των ηλικιωμένων και όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, πάνω από 20 έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.
Ορισμένοι μεταφέρθηκαν στις Μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων, οι οποίες είναι πλέον υπερπλήρεις και για τους υπόλοιπους εξετάζεται η διακομιδή σε νοσοκομείο εκτός Ηπείρου, πιθανότατα στην Πάτρα. Την ίδια ώρα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης νοσηλεύονται συνολικά 53 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ συνολικά υπάρχουν 55 κρεβάτια, με τις δύο κλίνες να είναι «κλεισμένες» για σοβαρά περιστατικά.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, δύο από τα κρούσματα στο γηροκομείο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Άρτας, ένα στις Φιλιάτες και ένα στην Πρέβεζα, ενώ συνεχίζονται οι διακομιδές από το Πανεπιστημιακό. Για όλη την Ηπειρο υπάρχουν συνολικά οκτώ κλίνες ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό και οι πέντε είναι καλυμμένες.
Η χθεσινή καταγραφή στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων «έδειξε» 19 νέα κρούσματα κορονοϊού, με την περιοχή να βρίσκεται στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού και το νοσοκομείο σε οριακό σημείο.