ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Πρωτοφανής και ακατανόητη ενέργεια η επικήρυξη

Η σοκαριστική φωτογραφία που δείχνει τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μια ταμπέλα κρεμασμένη στο λαιμό  προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Αντιδράσεις προκάλεσε όμως και η απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη για την.. επικήρυξη των δραστών με αμοιβή 100.000 ευρώ, «σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή".
Η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή σχολίασε σε άρθρο της στο newpost:
«Πρωτοφανής ενέργεια η επικήρυξη για τέτοιου είδους δράσεις. Δεν έχει εφαρμοστεί σε άλλες πολύ πιο βαριές κακουργηματικές πράξεις. Φοβάμαι, ότι θα ρίξει λάδι στη φωτιά».
O δημοσιογράφος Νίκος Παναγιωτόπουλος έγραψε στο fb:
«Βαρβαρότητα και φασισμός αυτό που έκαναν στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου αλλά η επικήρυξη είναι μπάλα στην κερκίδα και επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Γιατί δεν έγινε το ίδιο με τον χρυσαυγίτη Παππά;»
Η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Γκαρά χαρακτήρισε «πρωτόγνωρη και ακατανόητη» την επικήρυξη. «Η έκδοση επικήρυξης από το επίσημο κράτος από την αστυνομία είναι ακατανόητη μας ζητάνε ουσιαστικά οι πολίτες να γίνουν καταδότες», σχολίασε σε τηλεοπτική της εμφάνιση.
Μάλιστα είπε πως «η επίθεση στον πρύτανη παραπέμπει σε πρακτικές της δεξιάς της δεκαετίας του 1950» ενώ τόνισε ότι έτσι «προσβάλλονται τα στελέχη της αστυνομίας στο συγκεκριμένο ζήτημα. Τα στελέχη της αστυνομίας είναι ικανότατα και μπορούν να συγκεντρώσουν με τον τρόπο που γνωρίζουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται. Η έκδοση επικήρυξης είναι πρωτόγνωρη δεν έχουμε ξαναδεί σε τέτοια περιστατικά πράξεις επικήρυξης. Δεν καλύπτω κανένα μακριά από μένα. Η διαπόμπευση συμπολιτών μας είναι καταδικαστέα και απαράδεκτη».

ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Πλήρης ανικανότητα στην τήρηση των νόμων

Το Κίνημα Αλλαγής διατυπώνει ερωτήματα και διαπιστώνει δύο μέτρα και δύο σταθμά για το ότι παραμένει ασύλληπτος ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς, χωρίς να επικηρυχθεί, ενώ το αντίθετο έκανε η κυβέρνηση με τους δράστες της διαπόμπευσης του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε: «Ο Παππάς είναι άφαντος και χωρίς καμία επικήρυξη. Είναι όμως παρούσα η ασυδοσία των φασιστοειδών στα Πανεπιστήμια και η ανικανότητα της κυβέρνησης στην τήρηση των νόμων».

Το ΜέΡΑ 25

Δριμεία κριτική κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για την επικήρυξη των δραστών της επίθεσης κατά του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, σε σχέση με τον χειρισμό της υπόθεσης Χρήστου Παππά, εξαπέλυσε και το ΜέΡΑ 25. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
"Η επικήρυξη με 100.000 των δραστών της επίθεσης στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ Δημήτρη Μπουραντώνη από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, έρχεται σε αισθητή αντίθεση με τη σωρεία δικαιολογιών και θεσμικής ανοχής που μετήλθε στην υπόθεση του (ακόμα) φυγόποινου Χρήστου Παππά.
Το ΜέΡΑ25 καταδίκασε την επίθεση στον Πρύτανη, αλλά μένουμε έκπληκτοι από τη διαφορά προτεραιοτήτων μεταξύ μιας επαίσχυντης πλην αναίμακτης επίθεσης, και τη σύλληψη του υπαρχηγού μιας εγκληματικής οργάνωσης που βαρύνεται με πολύ αίμα, βαριά εγκλήματα και πολύ τρόμο.
Διορθώνουμε: ΔΕΝ μένουμε έκπληκτοι. Πρόκειται για την ίδια ακριβώς πολιτική χρήση δύο μέτρων και δύο σταθμών που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση σε κάθε πεδίο, από την διαχείριση της δημόσιας τάξης μέχρι τη διαχείριση της πανδημίας.
Στο βωμό μιας βραχύβιας και απατηλής «ιδεολογικής ηγεμονίας», η κυβέρνηση θυσιάζει κάτι πολύ σοβαρό: την εμπιστοσύνη των πολιτών, που φανερά πλέον βρίσκονται ένα βήμα πριν την καθολική αμφισβήτηση των κυβερνητικών πολιτικών.
Το κόστος θα είναι ανυπολόγιστο. Και σίγουρα θα υπερβαίνει τον Φαρ-Ουέστ κουμπαρά του κυρίου Χρυσοχοϊδη."