ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Eρήμην της αντιπολίτευσης

Με το που συμπληρώθηκαν έξι μήνες διακυβέρνησης, εμφανίστηκαν οι πρώτες ρωγμές στην κυβερνητική συμμαχία -όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν.
Χτες ο Σαμαράς στη συνέντευξή του στον Φιλελεύθερο αποστασιοποιείται από την επιλογή Σακελλαροπούλου -μάλιστα δεν θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία λόγω… οικογενειακού ταξιδιού στις ΗΠΑ. Ο πρώην πρωθυπουργός μιλάει επίσης για κυβερνητικά..
λάθη και στέλνει σαφές μήνυμα στο Μαξίμου, χαρακτηρίζοντας συνθηκολόγηση την προσφυγή στη Χάγη. Ακόμα πιο σημαντικό είναι ίσως ότι μιλάει πάλι για «εισβολή» αναφερόμενος στους μετανάστες και δίνει έμμεση πολιτική κάλυψη στις κινητοποιήσεις ενάντια στις νέες δομές φιλοξενίας.
Σήμερα Το Βήμα βγαίνει για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα με «αντικυβερνητικό» πρωτοσέλιδο. Στην πρώτη σελίδα επισημαίνεται η απουσία της Ελλάδας από το Βερολίνο, η μόνη φωτογραφία πολιτικού είναι της Φώφης, ενώ η συνέντευξη του Φίλη (με τον πλέον προβοκατόρικο τίτλο) έχει πολύ μεγαλύτερη έκταση από του Θεοδωρικάκου.
Βεβαίως, η εξ αριστερών αντιπολίτευση πρέπει να προβληματιστεί γιατί οι ρωγμές στην κυβερνητική συμμαχία δεν οφείλονται στη δική της δράση, αλλά σε άλλους παράγοντες. Για την ακρίβεια, το πολιτικό σκηνικό αρχίζει να αναδιατάσσεται ερήμην της αντιπολίτευσης.

- από το fb του Γιάννη Αλμπάνη