ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Ο Σαμαράς δείχνει και πάλι τα δόντια του

Αύριο διεξάγεται η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά την οποία η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναμένεται να εκλεγεί με ευρύτατη πλειοψηφία, καθώς έχει ήδη εξασφαλίσει το «Ναι» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Αυτή η ευρύτατη πλειοψηφία είναι και ο λόγος που θεωρείται δύσκολο να υπάρξουν βουλευτές της Ν.Δ. που δεν θα την ψηφίσουν.
Θα υπάρξει, ωστόσο, όπως έχει..
γίνει ήδη γνωστό, μια ηχηρή απουσία. Και αυτός που θα απουσιάζει δεν είναι άλλος από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εμφανιζόταν να επιθυμεί διακαώς τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά «αδειάστηκε» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Αλλωστε, η εσωκομματική στόχευση της επιλογής του πρωθυπουργού για την Προεδρία της Δημοκρατίας ήταν ακριβώς αυτή: Από τη μία να «αδειάσει» τον κ. Σαμαρά και τους σαμαρικούς και από την άλλη, απορρίπτοντας την ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου, να προχωρήσει στην «αποκαραμανλοποίηση» της Ν.Δ. που, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, επιδιώκει, με στόχο τη δική του κυριαρχία στο εσωκομματικό τοπίo. 
- διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ του Γιάννη Μπασκάκη στην ΕφΣυν ΕΔΩ