ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Παρέμβαση του ΕΣΡ για την ΕΡΤ να ζητήσει η ΕΣΗΕΑ

Τι αναφέρει επιστολή του Δ. Τσαλαπάτη στο ΔΣ της Ενωσης

Την άμεση παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τις πρακτικές χειραγώγησης που ακολουθούν τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και η διοίκηση της ΕΡΤ σε θέματα κοινωνικής διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεων των εργαζομένων, ζητεί από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.. ο Δημήτρης Τσαλαπάτης εκπρόσωπος της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων.
Στην επιστολή του προς το ΔΣ της Ένωσης ο Δ. Τσαλαπάτης επισημαίνει τα εξής:
"Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι

Μετά τις επισημάνσεις μου στη συνεδρίαση του ΔΣ, για τη διαδικασία που ακολουθεί η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ με την ΜΗ δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων της επικαιρότητας, θεωρώ ότι η ΕΣΗΕΑ οφείλει να ζητήσει την άμεση παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για το θέμα.
Τα τελευταία κρούσματα χειραγώγησης αφορούν τις διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ και στην εταιρία ΛΑΡΚΟ.
Η απόκρυψη ή η του από τα ΜΜΕ δημιουργεί γενικότερο πρόβλημα. Συνεπώς η παρέμβαση θα πρέπει να αφορά και τα ιδιωτικά ΜΜΕ που ακολούθησαν την ίδια ή ανάλογη πρακτική.
Η έγκριση του διορισμού της διοίκησης της ΕΡΤ γίνεται μετά την επιλογή της από την Κυβέρνηση, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων.
Θα πρέπει λοιπόν να ενημερωθούν σχετικά και να πάρουν θέση απέναντι στο πρόβλημα, τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής καθώς και οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.
Η επιστολή συνδικαλιστών της ΛΑΡΚΟ ΑΕ προς την γενική διεύθυνση και τον Πρόεδρο της ΕΡΤ, που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι άκρως αποκαλυπτική.
Οι υπόγειες συμφωνίες τις οποίες πραγματοποιεί η πλειοψηφία του ΔΣ στη δημόσια τηλεόραση, υπηρετούν προφανώς το δόγμα της να δείχνει «διάθεση καταλλαγής και συνεργασίας» με τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες Αυτό προφανώς δεν περιορίζεται μόνο στην ΕΡΤ.
Οφείλουμε να εκφράσουμε για μια ακόμη φορά την αντίθεση μας για τη στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ, στην εργοδοσία και την πολιτική εξουσία, που μόνο τα συμφέροντα των εργαζομένων και το δικαίωμα στην ενημέρωση δεν υπηρετεί."