ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Oι 53+ απαντούν στον «πολυγραφότατο κεντροαριστερό δημοσιογράφο»

H Πρωτοβουλία Μελών 53+ του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε άρθρο του Γ. Λακόπουλου (EΔΩ) στο Ανοιχτό Παράθυρο που είχε τίτλο "Ο Τσακαλώτος και οι «53+» τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια του Τσίπρα. Ζητούν συνέδριο χωρίς την «Προοδευτική Συμμαχία»".
Με ένα κείμενο 610 λέξεων στο commonality.gr, υπό τον τίτλο "Η… “βόμβα”, τα ανοιχτά ή κλειστά παράθυρα και εμείς", οι 53+ του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν στον..
«πολυγραφότατο» Γιώργο Λακόπουλο. Αναλυτικά:
"Είμαστε συνηθισμένοι/ες το τελευταίο μεγάλο διάστημα να ασχολούνται αρθρογράφοι διαφόρων σάιτ με την πρωτοβουλία μελών 53+ του ΣΥΡΙΖΑ.
Άρθρα και σχόλια, με τα περισσότερα απ΄ αυτά, να συγκλίνουν στην αναζήτηση κάποιας εσωτερικής “βόμβας”. Τελευταία “βόμβα” ανακαλύφθηκε σε κείμενο του πολυγραφότατου Γ. Λακόπουλου στο Ανοιχτό Παράθυρο. Αυτό είναι, πιάστηκαν οι 53+ και ο Τσακαλώτος στη φάκα, έγινε η μεγάλη αποκάλυψη και τώρα ο… καλός και τίμιος κεντροαριστερός δημοσιογράφος καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να γίνει (για άλλη μια φορά σύμφωνα με τις επιθυμίες του) Ανδρέας Παπανδρέου και να κάνει εκκαθαρίσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε αυτός το 1977.
Αλλά ποια είναι η “βόμβα”, που έριξαν οι 53+ στα θεμέλια της Κουμουνδούρου; Κυκλοφορούν, λέει, κείμενο για συλλογή υπογραφών ώστε να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος (απίστευτο ατόπημα κατά τον αρθρογράφο να συνεδριάζουν τα εκλεγμένα όργανα), με στόχο να παρθεί απόφαση το 3ο συνέδριο να είναι του ΣΥΡΙΖΑ και… άλλα, κάτι για αριστερό κόμμα, για συμμαχίες κ.λ.π.
Και τώρα εμείς οι 53+ κάτι πρέπει να πούμε, αφού μας έπιασαν στα… πράσα. Ας πούμε λοιπόν:
Δεν υπάρχει κείμενο -απόφαση των 53+. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το ιδεολογικό μας ρεύμα όταν έχει κάτι να πει το λέει ανοιχτά και δημόσια. Δεν το κρύβουμε ούτε λειτουργούμε υπόγεια.
Άρα, αφού δεν υπάρχει κείμενο – απόφαση δεν συλλέγουμε υπογραφές και μάλιστα για ένα θέμα, που έχει λήξει στο κόμμα μας ομόφωνα, καθώς το συνέδριο πράγματι, αγαπητέ μας αρθρογράφε (ξέρουμε στεναχωριέσαι) θα είναι το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Και θα είναι ένα ανοιχτό συνέδριο με τα χιλιάδες νέα μέλη, που έρχονται ως νυν και όχι ως πρώην, να συμμετέχουν ουσιαστικά και ισότιμα. Και το γεγονός αυτό είναι σημαντικό και ελπιδοφόρο και έχουμε κάθε λόγο να το ενθαρρύνουμε.
Όμως ο αρθρογράφος του Ανοιχτού Παράθυρου κάνει και άλλη μια αποκάλυψη: λέει ότι οι 53+ επιδιώκουν να μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ αμιγώς αριστερό κόμμα. Εδώ, πράγματι, αποκάλυψε το… επαίσχυντο σχέδιο μας. Ναι, είναι αλήθεια. Θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να μείνει αριστερό κόμμα. Ένα μεγάλο, λαϊκό, μαζικό κόμμα της σύγχρονης ριζοσπαστικής αριστεράς, που θα έχει την ικανότητα να εμπνέει, να συσπειρώνει, να ενώνει, όπως γίνεται και με τους ανθρώπους της Προοδευτικής Συμμαχίας.
Αλλά για κακή τύχη του πολυγραφότατου κεντροαριστερού δημοσιογράφου, το ίδιο θέλουν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Αριστεροί είμαστε (ως γνωστόν), αριστερό κόμμα θέλουμε. Τι να θέλουμε δηλαδή; Δεξιό; Κεντρώο; Κεντροαριστερό; Κάτι που να μην είναι ούτε αριστερό ούτε δεξιό ούτε κεντρώο; Αστεία πράγματα…
Θα μπορούσαμε να μην δίναμε καμία απάντηση. Αλλά μας ενοχλεί η στοχοποίηση μιας άποψης, όποιας άποψης. Το κείμενο που επικαλείται ο αρθρογράφος είναι υπαρκτό. Πρόκειται για πρόταση (ο αρθρογράφος αποφεύγει να τη δημοσιεύσει στο σύνολό της -και όχι τυχαία καθώς στην παράγραφο που λείπει,η πρόταση μιλάει για τη διεύρυνση και μαζικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ στη βάση που είναι απολύτως επιθυμητή και απαραίτητη ) ενός αξιοσέβαστου, αγαπημένου συντρόφου, που δικαιούται ασφαλώς, όπως όλοι και όλες μας, να συζητά, να σκέφτεται, να προτείνει.
Ο κύριος Λακόπουλος, όμως, έχει μάθει, μάλλον από τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Διαφορετική άποψη σημαίνει εκκαθάριση, διαγραφή ή για να κυριολεκτούμε διαγραφές… Μόνο αγαπητέ κύριε έχεις κάνει ένα λάθος και μάλιστα μεγάλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που όλοι μας θέλουμε να είναι μεγάλος, που όλοι και όλες θέλουμε να νικήσει πολιτικά, ιδεολογικά, εκλογικά το δεξιό, νεοφιλελεύθερο και αυταρχικό σχέδιο της ΝΔ, δεν λειτουργεί με χατζάρα και βούρδουλα. Εσύ αγαπητέ, αλλιώς έμαθες, με τον βούρδουλα, τη στοχοποίηση της διαφορετικής άποψης και τις διαγραφές. Αλλά εμείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι΄ αυτό. Δικό σου το πρόβλημα.
Και μια συμβουλή, αν μας επιτρέπεις: την επόμενη φορά που το δημοσιογραφικό σου δαιμόνιο θα ανακαλύψει μια νέα “βόμβα”, για μας ή για άλλους, καλό θα είναι να διασταυρώσεις την ύπαρξή της. Τι στο καλό, δημοσιογράφος λες ότι είσαι, έστω και αν δεν είσαι αριστερός, αμιγώς…"