ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Υπερσιβηρικέ, αγάπη μου!

Ένα εκπληκτικό ταξίδι ζωής με τρένο

Λατρεύουν τα ταξίδια και τους αρέσει πολύ να ανακαλύπτουν νέους πολιτισμούς. Η Μαντλέν Αρκάντ με τον σύντροφό της και σκηνοθέτη Ολιβιέ Πικάρ, θα μας πάρουν μαζί τους σ’ ένα ταξίδι ζωής.
Με ένα σακίδιο στην πλάτη και μοναδικό μάρτυρα τον φακό της κάμερας, θα διανύσουν στις ράγες του Υπερσιβηρικού τα 10.000..
χιλιόμετρα που χωρίζουν την Αγία Πετρούπολη από το Βλαδιβοστόκ. Κατά τη διάρκεια αυτού του συναρπαστικού ταξιδιού, που καλύπτει το ένα τέταρτο της επιφάνειας της Γης, οι εξερευνητές μας θα αντιμετωπίσουν πλήθος δυσκολιών, που θα αντισταθμιστούν από τις υπέροχες στιγμές που θα ζήσουν, καθώς και από τους νέους φίλους που θα κάνουν σε όλη αυτή τη διαδρομή.
Θα ακολουθήσουμε τη Μαντλέν και τον Ολιβιέ σε διάφορες γνωστές πόλεις, όπως τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, θα δούμε τη λίμνη Βαϊκάλη και τα βουνά του εθνικού δρυμού Στόλμπι, αλλά κυρίως θα συναντήσουμε τον Βλαντιμίρ και τις μαριονέτες του, την Ελένα τη βασίλισα του καραόκε και τον Πάσα, τον εκκεντρικό γλύπτη. Μαζί τους θα ανακαλύψουμε την καρδιά και την ψυχή της σύγχρονης Ρωσίας.

Τη νέα συναρπαστική σειρά ντοκιμαντέρ «Υπερσιβηρικέ, αγάπη μου» (Transsiberian, my love), παραγωγής Γαλλίας 2011, που κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ2 την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 στις 13:00 και θα μεταδίδεται καθημερινά (εκτός Σαββατοκύριακου) την ίδια ώρα, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές.