ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Η αναπαραγωγή ειδήσεων χωρίς έλεγχο πλήττει συμπολίτες μας

Η πρόσφατη απώλεια του γνωστού επιχειρηματία Βασίλη Βάρσου δημοσιεύθηκε σε πολλές ιστοσελίδες συνοδευόμενη από φωτογραφίες του συνονόματου επικεφαλής δημοτικής παράταξης και πρώην Δημάρχου Κηφισιάς.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με αφορμή το θλιβερό αυτό περιστατικό, το οποίο αναστάτωσε τις οικογένειες αλλά και τον πρώην δήμαρχο, κάνει έκκληση στους δημοσιογράφους να..
εργάζονται σύμφωνα με όσα ορίζει o κώδικας δεοντολογίας και να μην αντιγράφουν απλώς την είδηση, την οποία δεν έχουν προηγουμένως ελέγξει.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
Η αναπαραγωγή χωρίς έλεγχο των ειδήσεων μπορεί να πλήξει συμπολίτες μας, ενώ άλλες φορές γινόμαστε φορείς διάδοσης ψευδών κατασκευασμένων ειδήσεων.
Για άλλη μία φορά τονίζουμε ότι αντίστοιχες πρακτικές απαξιώνουν το επάγγελμά μας και υπενθυμίζουμε τη ρητή διάταξη του εδαφίου ε΄ του άρθρου 1 του κώδικα δεοντολογίας που αναφέρει: « Ο δημοσιογράφος δικαιούται και οφείλει να ερευνά προκαταβολικά, με αίσθημα ευθύνης και με επίγνωση των συνεπειών, την ακρίβεια της πληροφορίας ή της είδησης που πρόκειται να μεταδώσει».