ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020

«Οχι» της οικογένειας του Θάνου Μικρούτσικου σε κηδεία δημοσία δαπάνη

«Σε μια χώρα που οι δημιουργοί δεν έχουν τη δυνατότητα διαχείρισης των πνευματικών τους δικαιωμάτων γιατί να κηδεύονται εκπρόσωποί τους δημοσία δαπάνη;». Αυτό διερωτάται η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου (η σύζυγος και τα τέσσερα παιδιά του συνθέτη) που αρνήθηκε την προσφορά του υπουργείου Πολιτισμού να αναλάβει τα έξοδα της κηδείας του  Η οικογένεια του συνθέτη σε επιστολή που έστειλε στην υπουργό..
Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη διαμαρτυρεται για το ενδεχόμενο παράδοσης της διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων σε ιδιώτη.
«Μετά από συνεχείς διαβεβαιώσεις ακόμα και του σημερινού Πρωθυπουργού ότι θα στηρίξουν έναν ανεξάρτητο φορέα αυτοδιαχείρισης συλλογής των πνευματικών δικαιωμάτων πληροφορηθήκαμε ότι θα δοθεί άδεια σε ιδιώτη να κάνει Ανώνυμη εταιρεία δικαιωμάτων για να διαχειριστεί στην Ελλάδα τα δικαιώματα των συνθετών και στιχουργών, Ελλήνων και ξένων» αναφέρει η οικογένεια του Μικρούτσικου και υπογραμμίζει πως «οι άνθρωποι που ένωσαν με τα τραγούδια τους αυτή τη χώρα, που απογείωσαν το λαό και τον έκαναν να τραγουδάει "πως η ιστορία γίνεται σιωπή..." δεν έχουν ανάγκη από ενέργειες που περισσότερο με φιλανθρωπία ακούγονται και λιγότερο με τιμή».
Η επιστολή καταλήγει με την εκδήλωση αμέριστης συμπραράσταση στον δίκαιο αγώνα των δημιουργών και την παράκληση - απαίτηση «να τιμήσει, επιτέλους, αυτή η χώρα τους δημιουργούς της»