ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Η «Νέα ΕΣΗΕΑ» για την... EΣΗΕΑ και την ΕΡΤ

Από την παράταξη «Νέα ΕΣΗΕΑ» λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση σχετικά με τη θεση της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημεριδων Αθηνών για την ΕΡΤ (δείτε ΕΔΩ):
"Η ΕΣΗEΑ για την ΕΡΤ… της Μάχης Νικολάρα
Η σημερινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την ΕΡΤ (EΔΩ) προσβάλειτο σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου. Και εμείς η ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ δηλώνουμε..
ότι δεν έχουμε καμία απολύτως σχέση με το πολιτικό συμφεροντολογικό συνονθύλευμα που δυστυχώς έχει την ευθύνη της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των δημοσιογράφων της Αθήνας.
Δεν έχουμε σχέση γιατί δεν έχουμε μάθει να χρησιμοποιούμε συνδικαλιστικές κορώνες και να εκδίδουμε ανακοινώσεις επειδή άκουσον άκουσον η διοίκηση της ΕΡΤ είχε το «θράσος» να μετακινήσει το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κα Μάχη Νικολάρα. Χωρίς να τη ρωτήσει χωρίς να διαβουλευτεί μαζί της και να πειστεί από την άποψή της ότι κακώς οι ανάλγητοι διοικούντες την μετέφεραν στο … ρεπορτάζ. Γιατί ως γνωστόν το ρεπορτάζ δεν έχει καμία σχέση με τη δημοσιογραφία.
Δεν έχουμε σχέση με παπατζήδες της ενημέρωσης που χωρίς καν να ελέγξουν αυτά που λένε μιλούν για «διακοπή και η αβεβαιότητα συνέχισης βραβευμένων εκπομπών αλλά και η μη προβολή έτοιμων δημοσιογραφικών προγραμμάτων» όπου κατά σύμπτωση τα έτοιμα δημοσιογραφικά προγράμματα είναι δύο εκπομπές στις οποίες μετέχει η κα Νικολάρα.
Στο μόνο που ίσως μπορεί να συμφωνήσει με την ανακοίνωση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είναι πως «Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι έμπειροι και καταρτισμένοι» και να συμπληρώσει ότι δεν είναι και ηλίθιοι. Είναι όμως τουλάχιστον κωμικό η ΕΣΗΕΑ να αναφέρει πως «Η Διοίκηση της ΕΡΤ είχε αποδεχθεί, κατά την συνάντηση με αντιπροσωπεία μας, οι όποιες αλλαγές να γίνουν μετά την ολοκλήρωση του νέου οργανογράμματος». Δηλαδή αν καταλαβαίνουμε καλά η διαμαρτυρία είναι ότι η κα Νικολάρα μετακινήθηκε νωρίτερα ή απλά μέσα στον αγωνιστικό οίστρο χάνεται κάθε μέτρο.
Ντρεπόμαστε που η ετερόκλητη συμμαχία της καρέκλας των Αντωνιάδου-Καπάκου δεν αντιλαμβάνεται ότι η ΕΣΗΕΑ δεν υπάρχει για να εξυπηρετεί τα μέλη του ΔΣ αλλά τα συμφέροντα όλων των μελών της δημοσιογράφων. Και συμφέρον των δημοσιογράφων είναι να διαμορφωθεί ένα θεσμικό πλαίσιο που η ΕΡΤ θα λειτουργεί με κανόνες που θα είναι δίκαιοι και θα αναγνωρίζουν την δουλειά του καθενός. Δυστυχώς οι αγαπητοί συνάδελφοι των Ενωμένων Δημοσιογράφων και της Συσπείρωσης αποδείχτηκε ότι ούτε θεσμική πρόταση έχουν ούτε και τους ενδιαφέρει. Και όταν το θέσαμε στο ΔΣ κατά την προσφιλή τους τακτική είπαν να το φτιάξουμε τώρα αλλά να δούμε πρώτα το θέμα των μετακινήσεων. Τόση σοβαρότητα….
ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ"