ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Οταν φτιάχνονταν τα τάγματα

 Ο Αδωνις στο ακροδεξιό συλλαλητήριο της 6/2/2010
Χέρι χέρι Αδωνις και χρυσαυγίτες στους «εξωκοινοβουλευτικούς αγώνες» του 2010

Aιφνιδιάστηκαν -λένε- κάποιοι με τη δημόσια «διαπίστωση» του Αδώνιδος, τη στιγμή ακριβώς που τριάντα πρόσφυγες πνίγονταν στο Ιόνιο, πως οι εναγώνιες τηλεφωνικές κλήσεις των ναυαγών για βοήθεια πιστοποιούν ότι «έχουμε πέσει θύματα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας». Στην πραγματικότητα,..
αν παρακάμψουμε τον απύθμενο παραλογισμό του μπουμπούκου (ο «εποικισμός» της Ελλάδας με μουσουλμάνους τεκμαίρεται από την προσπάθεια κάποιων απ’ αυτούς να την... εγκαταλείψουν!), η δήλωσή του δεν μας αποκαλύπτει το παραμικρό γι’ αυτόν που να μην ήταν ήδη γνωστό από καιρό. Γνωστές οι απόψεις του, γνωστό και το παρελθόν του.
Σ’ αυτό το τελευταίο, περίοπτη θέση κατέχει το συμβάν που θυμίζουμε σήμερα εδώ, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης μιας περίπου δεκαετίας: η πανηγυρική συμμετοχή του στη ρατσιστική συγκέντρωση της 6ης Φεβρουαρίου 2010 στην Παλιά Βουλή ενάντια στο νομοσχέδιο (μετέπειτα Ν.3838/2010 ή «Νόμος Ραγκούση») που έδωσε τη δυνατότητα στη δεύτερη γενιά μεταναστών, στα παιδιά δηλαδή που δεν γνώρισαν άλλη πατρίδα από τη χώρα μας, ν’ αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.
Βουλευτής του ΛΑΟΣ, ο Αδωνις ήταν ο μόνος από τους τότε «300» που έδωσε το «παρών» στην κακόφημη σύναξη, νομιμοποιώντας την κραυγή «ο λαός δεν ξεχνά, τους προδότες τούς κρεμά!». Και, φυσικά, δεν παρέλειψε να κάνει δηλώσεις στις κάμερες: «Ανένταχτοι Ελληνες πατριώτες χωρίς τη συμμετοχή κομμάτων σήμερα έχουν μαζευτεί για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους σ’ αυτό το νομοσχέδιο. Εγώ βρίσκομαι σήμερα εδώ για να μεταφέρω το μήνυμα από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ: αυτό το νομοσχέδιο δεν θα περάσει! Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, και εντός του Κοινοβουλίου και εκτός του Κοινοβουλίου, για να εμποδίσουμε ένα νομοσχέδιο που, αν περάσει, θα καταστρέψει την πατρίδα».
Μπορεί η πατρίδα να μην καταστράφηκε στο μεσοδιάστημα απ’ αυτόν ειδικά τον νόμο, ο κινδυνολόγος βουλευτής είχε όμως -χάρη σε κάτι τέτοια- μέλλον λαμπρό μπροστά του.

- διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου που υπογράφει ο Τάσος Κωστόπουλος στην Εφημερίδα των Συντακτών ΕΔΩ