ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020

Ακροδεξιοί χτύπησαν δημοσιογράφο στο Σύνταγμα

Eπίθεση από ακροδεξιούς στο Σύνταγμα δέχθηκε ο Γερμανός δημοσιογράφος του γερμανικού δικτύου Deutsche Welle, Τhomas Iacobi, που έκανε ρεπορτάζ για τη συγκέντρωση ακροδεξιών κατά των μεταναστών και προσφύγων στο Σύνταγμα. Συγκεκριμένα, ομάδα ακροδεξιών που συμμετείχε στην αντιμεταναστευτική συγκέντρωση των ακροδεξιών, επιτέθηκε και ξυλοκόπησε άγρια το..
δημοσιογράφο της Deutsche Welle που βρισκόταν εκεί για ρεπορτάζ.
Ο Γερμανός δημοσιογράφος καταγγέλλει πως δέχθηκε χτυπήματα στο πρόσωπο από ομάδα ακροδεξιών που βρισκόταν στο Σύνταγμα και τον αναγνώρισε καθώς στο παρελθόν έχει κάνει ντοκιμαντέρ για την Χρυσή Αυγή.
Ο Τhomas Iacobi είναι ένας εκ των δύο σεναριογράφων του ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή Προσωπική υπόθεση» το οποίο σκηνοθέτησε η Angélique Kourounis και είχε δεχθεί και παλαιότερα επίθεση.
Οι δράστες χτύπησαν το δημοσιογράφο και του πήραν την καμερά του. Αρχικά του ζήτησαν τα στοιχεία, και όταν αρνήθηκε οι ακροδεξιοί άρχισαν να τον χτυπούν. Κατάφερε να διαφύγει με τη βοήθεια άλλων δημοσιογράφων κατά των οποίων επίσης κινήθηκαν οι ακροδεξιοί.
Ο Iacobi δήλωσε σε δημοσιογράφους:
«Ακριβώς πέρυσι έγινε το ίδιο σε ένα συλλαλητήριο για το Μακεδονικό. Με αναγνώρισαν επειδή κάναμε το ντοκιμαντέρ “Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση”. Μου την πέσανε και με χτυπούσαν για περίπου πέντε λεπτά, ώσπου ήρθαν ΜΑΤατζήδες και εξαφανίστηκαν. Κανείς δεν επενέβαινε και αυτό ήταν το πιο σοκαριστικό. Δεν περίμενα τίποτε άλλο από αυτούς, δεν έχουν τίποτε άλλο στη γκάμα των δραστηριοτήτων τους παρά βία και μίσος. Για δεύτερη φορά ήμουν πολύ τυχερός που δεν έβγαλαν μαχαίρι, γκλομπ, σιδερογροθιές. Νόμιζα ότι με τόση πολλή αστυνομία μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου, έκανα λάθος. Δεν θα κρυφτώ όμως και δεν θα φοβηθώ. Και θα βγει και αυτό στη δεύτερη μας ταινία που ετοιμάζουμε για τη Χρυσή Αυγή».