ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Ανακοίνωση-ντροπή από Χρυσοχοΐδη για την άγρια καταστολή στα Εξάρχεια

Σε ένα ντροπιαστικό ατόπημα προβαίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την ανακοίνωση στην οποία προσπαθεί να απαντήσει στην κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις άγριες σκηνές αστυνομικής βίας που εκτυλίχθηκαν στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής.
Στην ανακοίνωση το υπουργείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κλείνει τα μάτια απέναντι σε περιστατικά σκληρής αστυνομικής βίας που καταγράφηκαν σε φωτογραφίες..
και βίντεο και επιχειρεί να βγάλει… ψέμματα και fake news τα όσα παρακολούθησε όλη η Ελλάδα μέσω εκατοντάδων φωτογραφιών και βίντεο από τις επιθέσεις της αστυνομίας κατά τη διάρκεια μικροεπεισοδίων μετά το τέλος της πορείας μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Όχι μόνο ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε ακραία καταστολή, αλλά, εμμέσως πλην σαφώς συγχαίρει τη βίαιη στάση των ΜΑΤ αναφέροντας ότι «αυτή η κυβέρνηση και η αστυνομία πρέπει να βάλουν ένα τέλος».
- διαβάστε περισσότερα στο efsyn.gr ΕΔΩ 

Ανακοίνωση-απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ:
Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με ανακοίνωσή του:

"Δύο ολόκληρες μέρες μετά την ακραία καταστολή στην πορεία για τον Αλ. Γρηγορόπουλο και περισσότερες από 24 ώρες μετά από την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χρυσοχοΐδης εμφανίστηκε, όχι μόνο για να καλύψει αλλά και για να υπερασπιστεί τις αγριότητες των δυνάμεων της αστυνομίας.
Τόλμησε όμως και κάτι ακόμη: Ισχυρίστηκε πως οι εικόνες διαπόμπευσης των διαδηλωτών και χρήσης ακραίας βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις είναι... οφθαλμαπάτη και συκοφαντία του ΣΥΡΙΖΑ!
Το θράσος του κ. Χρυσοχοΐδη αγγίζει τα όρια της αθλιότητας. Ωστόσο, δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Φαίνεται πως, προκειμένου να υπηρετήσει το δόγμα "Νόμος και Τάξη" του κ. Μητσοτάκη, ο υπουργός Προ.Πο. είναι διατεθειμένος να ισχυριστεί ακόμα κι ότι οι γάιδαροι πετάνε. Τα θέματα, όμως, που αφορούν τον πυρήνα του κράτους δικαίου είναι πολύ σοβαρά.
Αν η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να τα διαχειριστεί  διασπείροντας fake news και προσβάλλοντας την νοημοσύνη των πολιτών, είναι βαθιά γελασμένη."