ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Tώρα μιλάει για «περήφανο σώμα» της Αστυνομίας

Επιμένει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να αμφισβητεί τα ντοκουμέντα της ακραίας αστυνομικής βίας σε βάρος διαδηλωτών το βράδυ της Παρασκευής.
Παρά την κατακραυγή του κόσμου μέσα από τα social media αλλά και τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης και οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνεχίζει..
να καλύπτει προκλητικά τις πράξεις των αστυνομικών, παρότι έχουν καταγραφεί σε δεκάδες βίντεο και φωτογραφίες να δέρνουν και να ξεγυμνώνουν διαδηλωτές ή να προχωρούν σε αναίτιες προσαγωγές.
Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση – ντροπή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ο υπουργός επανήλθε σήμερα με σχόλιο του στο Facebook. Ο κ. Χρυσοχοΐδης επιλέγει να υποβαθμίσει την αξία των ντοκουμέντων μπροστά στην αυθαιρεσία και να εξωραΐσει την κατάσταση λέγοντας πως φέτος δεν υπήρξαν καταστροφές κατά τους εορτασμούς για την επέτειο του Πολυτεχνείου και ακολούθως στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.


Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Σε συνέχεια της αναφοράς στον Συνήγορο του Πολίτη, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε σήμερα πως «διετάχθη η διερεύνηση από τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου, των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα επεισόδια στα Εξάρχεια, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου».
Στη σημερινή ανακοίνωση «υπενθυμίζεται ότι όλο το δημόσιο υλικό, έντυπο και ψηφιακό, είχε το Σάββατο αποσταλεί από το Αρχηγείο στον Συνήγορο του Πολίτη, για τις δικές του κατά νόμο ενέργειες».
Επιπλέον, αναφέρεται ότι «ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε σήμερα με τον Συνήγορο του Πολίτη, επισημαίνοντας τη βαρύτητα του θέματος για το Σώμα και ζητώντας την κατά προτεραιότητα εξέτασή του».

- από efsyn.gr