ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019

Στην ανεργία 4.000 νέοι επιστήμονες λόγω... Βρούτση

Πριν από έναν χρόνο, χάρη σε πρόγραμμα που σχεδίασαν και υλοποίησαν η τότε υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου με τον Νάσο Ηλιόπουλο, περίπου 4.000 νέοι επιστήμονες με μεταπτυχιακά και διδακτορικά προσλήφθηκαν σε διάφορους φορείς του δημοσίου (κέντρο αιμοδοσίας, ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης, ΕΦΚΑ) για να υπηρετήσουν κρίσιμα για την ελληνική κοινωνία έργα (όπως την έκδοση συντάξεων).
Σήμερα οι χιλιάδες αυτοί νέοι με..
προσόντα κινδυνεύουν να βρεθούν άνεργοι και οι δημόσιες υπηρεσίες περαιτέρω υποστελεχωμένες επειδή η κυβέρνηση της ΝΔ και ο νυν υπουργός Εργασίας Βρούτσης αρνούνται να συνεχίσουν το πρόγραμμα.
Τη σχετική είδηση δημοσιοποιεί η Εφη Αχτσιόγλου στο fb η οποία τονίζει πως η ΝΔ που έκανε προεκλογική της σημαία το brain drain και σήμερα κάνει επικοινωνιακές φιέστες για το θέμα, ωθεί στο εξωτερικό ή την ανεργία νέους επιστήμονες. Είναι εμφανές πλέον ποιος δουλεύει για την ουσία και ποιος για τις εντυπώσεις. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.